Feestelijke opening Pop-up parkje Raadhuisplein

HOOFDDORP Op de plek van de skatebaan op het Raadhuisplein is een groen Pop-up parkje ontstaan. Woensdag 31 mei wordt dit stukje groene oase om 16 uur feestelijk geopend.

Het stukje groen biedt ruimte aan oude en jonge fruitbomen, bessenstruiken, kruiden en bloem- en bij-aantrekkende beplanting, een natuurspeelplaats, insectenhotels, wandelpaadjes en zitplekjes om even bij te komen. Er is zelfs een boot van wilgentenen en daarmee is de nieuw ingerichte locatie een prachtige locatie voor een fotoshoot voor echtparen geworden.

Het Pop-up parkje is een initiatief van de ondernemers van Hoofddorp Winkelstad, nadat in 2016 de Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum (SOHC) het initiatief nam om de oude, onveilige skatebaan te transformeren tot een groene oase.

Het parkje past prima in de plannen om van het centrum het groenste en meest duurzame winkelcentrum te maken. In dat kader werd in juni 2015 gestart met de vergroening op onder andere het Polderplein-Buiten, waarbij kruiden, groenten, voorjaarsbollen en andere beplanting werd aangebracht. In 2016 werden 120 prachtige oude fruitbomen door het hele Centrum en 30 bakken met vlinder- en bij-aantrekkende beplanting geplaatst op onder andere de Kruisweg.