• Binnenkort is er een nieuwe website met woningvideo’s. "Daarmee zijn we uniek."

    Sheila Smith

Floriande Makelaars bestaat tien jaar

HOOFDDORP ‘Het contact met mensen, ze blij maken’. Het is de drijfveer van Mark Staats van Floriande Makelaars, die met zijn makelaarskantoor nu tien jaar is gevestigd aan het Genderenplein in Hoofddorp.

Floriande Makelaars ging van start op 1 april 2008. Vestigen in Floriande was een zeer bewuste keuze. "De meeste collega’s zitten in het centrum", vertelt Staats, "maar ik wilde fysiek in het werkgebied zitten, in de wijk waar de bedrijfsnaam aan ontleend was. Het bleek een schot in de roos."

GEDEGENHEID Floriande Makelaars is een klein kantoor bestaande uit drie personen. Naast Staats een assistent makelaar en een administratief medewerkster. Ze zijn trots op het bereiken van de mijlpaal. "Op 1 april konden we het tienjarig jubileum vieren. We openden een paar maanden voor het woord kredietcrisis ontstond, maar met ons kantoor midden in het winkelcentrum met een grote betrokkenheid bij deze jonge wijk, hebben we, actief binnen de winkeliersvereniging, ons steentje kunnen bijdragen en een zeer gedegen fundament kunnen leggen. De eerste jaren waren we voornamelijk actief in Floriande, maar nu in heel Haarlemmermeer en zelfs daarbuiten. De expats zijn een grote markt aan het worden met Schiphol in de buurt. In veel gevallen is het aantrekkelijker om te kopen dan te huren."

Staats ziet ook regelmatig voormalige klanten uit Amsterdam terug. "We hebben echt klanten voor het leven. Onze gedegenheid; dat we er bovenop zitten, is heel kenmerkend en wordt erg gewaardeerd."

WONINGVIDEO Bij Floriande Makelaars draait alles om huizen, maar Staats vindt het veel belangrijker dat een huis een thuis is. Reden om na tien jaar het logo te wijzigen. "Een sleutel om het huis te ontsluiten."

Binnenkort is er een nieuwe website met woningvideo’s. "Van iedere woning maken we een vlog en daarmee zijn we uniek. Door zo’n video is de woning beter te belichten, zowel van binnen als van buiten. We beginnen met filmen midden op een groenstrook of een speelplaats en vertellen en tonen al lopende naar en in de woning een aantal bijzonderheden van dat object, maar filmen niet alles; zo blijft een video kort, aantrekkelijk, blijft er nog wat te raden over én wordt de nieuwsgierigheid meer gewekt. Het filmpje komt op social media, kort voordat het huis op Funda staat, waardoor mensen vooraf al een beeld en gevoel kunnen krijgen. Zo’n woonvlog is dan echt een toevoeging."

LAAGDREMPELIG Floriande Makelaars, NVM aangesloten, is actief met bemiddeling bij aan- en verkoop en taxaties van alle soorten woningen, in alle prijsklassen. "Als fullservice kantoor werken we samen met Koster en de Waart voor goed hypotheekadvies. Ons kantoor is heel laagdrempelig met veel persoonlijke aandacht. Het is fijn om mensen goed van dienst te zijn, zodat je zelfs in mindere omstandigheden nog een lach op hun gezicht weet te krijgen. We gaan altijd voor het allerbeste resultaat; dat is onze missie!"

Floriande Makelaars, Genderenplein 8, Hoofddorp, 023 5571999. www.floriandemakelaars.nl.