• - Afslanken hoeft helemaal niet zo vervelend te zijn. -

    Jan Aukes

Gewichtscontrole via Food Happiness

NIEUW-VENNEP Sabine van der Pels (45) meldt direct dat zij als gewichtsconsulent een ervaringsdeskundige is. “Ik heb zelf in het verleden dikke en dunne periodes meegemaakt. Dat komt omdat ik van een goed en gezellig leven hou. Een beetje bourgondisch, maar ik ben geleidelijk bewuster gaan leven en ben er daardoor achter gekomen dat afslanken helemaal niet zo vervelend hoeft te zijn. Je kunt heel lekker eten én gezond leven.”

Volgens Van der Pels zijn er steeds meer mensen die zittend werk doen, te veel eten en te weinig bewegen. Waardoor overgewicht ontstaat. “Maar het ultieme geheim van Food Happiness is dat je kunt blijven genieten van alles en toch kunt afslanken op een leuke manier.”

EETCOACH Sabine van der Pels heeft twee kinderen: Mick van 8 jaar en Luuk van 6 jaar. Zij woont sinds enkele jaren met haar vriend Edger (46) in Nieuw-Vennep. “Oorspronkelijk kom ik uit Zandvoort en werkte onder andere als leidinggevend office manager. Ik ben naast mijn werk de opleiding gewichtsconsulent gaan doen. Eigenlijk met name vanwege mijn dikkere periodes. Op kantoor had ik het best naar mijn zin, maar mijn hart lag daar niet meer: ik wilde bezig zijn met mensen helpen, anderen van de gewichtsproblemen afhelpen die ik zelf ook gehad heb.”

Dat kan nu dus vanwege haar eigen ervaringen en de inmiddels afgeronde opleiding in die problematiek. “Als je zelf met die problemen te maken gehad hebt weet je als ervaringsdeskundige hoe mensen zich kunnen voelen en wat de valkuilen zijn.” Als mensen zich bij haar melden voor hulp en om samen de strijd tegen overgewicht aan te gaan, volgt er allereerst een kort (telefonisch) kennismakingsgesprek en daarna een intake gesprek. “Om goed te kunnen helpen wil ik best veel weten van die persoon. Hoe zijn de woon- en werkomstandigheden. Wat is het eetpatroon. En dat helpen, ja dat zal soms best met vallen en opstaan gaan. Niet alleen gezonde volwassenen met overgewicht kunnen bij mij terecht. Ik geef ook advies hoe overgewicht te voorkomen is.” Sabine van der Pels werkt volgens de regels van het voedingscentrum (www.voedingscentrum.nl), de schijf van vijf.

BEDRIJFSADVIES Sabine van der Pels, die lid is van de beroepsvereniging BGN, begeleidt niet alleen particulieren. “Voor een werkgever kosten zieke werknemers veel geld. Food Happiness kan een organisatie helpen door het adviseren en/of begeleiden van werknemers op het gebied van voeding en overgewicht. Goede gezonde voeding geeft energie en zorgt ervoor dat men zich fitter voelt. Dat kan ik vanuit mijn eigen ervaring beamen. Voor een organisatie kan inschakeling van Food Happiness een positief effect hebben op het ziekteverzuim, de werknemertevredenheid en niet te vergeten de productiviteit. En nogmaals: afvallen is echt niet zo erg. Dat kan ook leuk en lekker zijn.”

Sabine werkt vanuit huis, en komt voor de consulten naar haar cliënten toe. Zij is te bereiken via haar telefoon 31 6 227 356 54 of via sabine@food-happiness.nl. Zie www.food-happiness.nl voor meer info. Wie zich in september meldt krijgt 50% korting. Vergoedingen zijn eventueel te verkrijgen uit aanvullende verzekeringen.