• PR

Gratis friet bij het Hoofddorpsch Friethuys

HOOFDDORP Het Hoofddorpsch Friethuys heeft wat te vieren: een 2-jarig jubileum, twee tienen bij de landelijke AD-friettest en een geslaagde verbouwing. Daarom is er op donderdag 25 mei een uur lang gratis friet met saus. Van 14 tot 15 uur op de Marktplaan 6.

Het begon allemaal op 25 mei 2015, tweede pinksterdag. Terwijl de initiatiefnemers van het Hoofddorpsch Friethuys dachten dat het een rustige eerste dag zou worden, bleek Hoofddorp meteen massaal te vallen voor de frietjes en alle snacks en drankjes die daar bij verkocht kunnen worden. Tot kort voor sluitingstijd stond er een rij voor de deur.

Die bezoekers hadden het goed gezien want vervolgens kreeg het Hoofddorpsch Friethuys een dubbele top 10 notering in de landelijke AD-friettest die jaarlijks medio april plaatsvindt. Voor het tweede jaar op rij betekende dat een beoordeling als de beste van Noord-Holland. In 2016, het eerste jaar dat meegedaan werd, werd het een 6e plaats over heel Nederland met het cijfer 9. In 2017 werd het weer een top 10 notering: een 8e plaats over heel Nederland met een hoger cijfer dan het jaar daarvoor: een 9,5.

Het derde feestmoment is de heropening van de winkel. Het resultaat na een grondige verbouwing is een nieuwe hogere voorpui en een verdubbeling van de winkelruimte met meer zitplaatsen. En wellicht is het fraaie knikarmscherm ook nog net op tijd geplaatst.

Drie momenten om te vieren derhalve en dat gebeurt op donderdag 25 mei tussen 14 en 15 uur met gratis kleine friet met saus voor één persoon. Zijn er meer liefhebbers van de ambachtelijk bereide friet met zo veel mogelijk schil er omheen (de aardappels worden stuk voor stuk gesneden), dan moet iedereen aanwezig zijn om de bestelling meteen mee te nemen.

Het Hoofddorpsch Friethuys is geopend op dinsdag t/m zondag van 12 tot 19 uur en vrijdagavond tot 21 uur.