GroenRijk Nieuw-Vennep wordt Ranzijn tuin en dier

NIEUW-VENNEP In het voorjaar van 2016 opent Ranzijn tuin & dier haar deuren op de huidige locatie van GroenRijk aan de IJweg 1336. Het Noord-Hollandse familiebedrijf neemt daarmee op 1 februari 2016 het stokje over van de familie Nieuwenhuis, die zich vanaf het naastgelegen perceel gaat specialiseren in terrasoverkappingen, tuinmeubelen, blokhutten, tuinhout en bestrating. De huidige winkel van ruim 11.000 m2 wordt gesplitst, waarbij Ranzijn 8.800 m2 en Nieuwenhuis 2.200 m2 gaat benutten.

SAMENWERKING Zowel Ranzijn als de familie Nieuwenhuis zijn blij deze stap te kunnen maken. De twee winkels vullen elkaar uitstekend aan en zullen van de IJweg dé plek maken voor de liefhebbers van tuinieren, dieren en buitenleven. Met de specialisatie verwacht Nieuwenhuis Buitenleven ook buiten haar huidige regio klanten te trekken. Ranzijn verwacht met haar scherpe prijzen nog meer klanten te trekken. Eigenaar Arie Nieuwenhuis is enthousiast: "Ik liep al jaren met dit idee en ben erg blij dat we nu deze stap kunnen maken". Algemeen Directeur Bart Scheffer van Ranzijn beaamt dit: "Al bij het eerst gesprek hadden we een klik met de familie Nieuwenhuis."

Over Ranzijn tuin en dier Het familiebedrijf Ranzijn tuin & dier is een kwaliteitsvoordeelcentrum dat zich kenmerkt door kwaliteit, voordeel, vakmanschap en klantgemak. De vestiging in de gemeente Haarlemmermeer met meer dan 25.000 tuin- en die gerelateerde producten wordt de 13e vestiging van de snelgroeiende onderneming, die actief is in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Friesland en Utrecht. Daarnaast levert haar webwinkel Ranzijn.nl ruim 13.000 tuin- en dier gerelateerde producten in heel Nederland.

Over Nieuwenhuis Buitenleven De familie Nieuwenhuis heeft de afgelopen jaren haar activiteiten in terrasoverkappingen, tuinmeubelen, blokhutten, tuinhout en bestrating uitgebouwd tot een schaal die een gemiddeld tuincentrum ver te boven gaat. Reeds lang leefde bij de familie het idee zich hierin te gaan specialiseren. De interesse van Ranzijn zich binnen de gemeente Haarlemmermeer te vestigen maakte dit nu mogelijk.