• Frank van der Burg

Haarlemmermeer winnaar 'Gemeente met Schoonste Winkelgebieden 2016'

HAARLEMMERMEER Haarlemmermeer is de winnaar van de verkiezing 'Gemeente met Schoonste Winkelgebieden 2016'. Dat maakte NederlandSchoon vandaag bekend tijdens het landelijk Zwerfafvalcongres 'Het Rendement van Schoon'. Uit het onderzoek, dat afgelopen zomer plaatsvond, blijkt dat de winkelgebieden in Haarlemmermeer buitengewoon goed scoren als het gaat om de schoonbeleving.

Haarlemmermeer scoort op verschillende aspecten erg goed. De winkelgebieden bevatten voldoende afvalbakken, goede kwaliteit van de bestrating en een goede diversiteit in het winkelaanbod. Bovendien ervaren de bezoekers de winkelgebieden als veilig en zijn tevreden over de hoeveelheid groen in de openbare ruimte. Al deze facetten resulteren in een aangename beleving en schoongedrag.

Marjolein Steffens-van de Water: "Deze prijs is voor onze ondernemers, schoonmakers en bezoekers van onze winkelcentra. Dank voor het super schoon houden! De openbare ruimte is van iedereen, daar zorgen wij samen goed voor. En daar zijn wij als gemeente trots op."

NederlandSchoon organiseert jaarlijks de Schoonste Winkelgebieden Verkiezing. Hiervoor wordt elke zomer een onderzoek uitgevoerd. Voor dit onderzoek zijn bezoekers van 559 winkelgebieden ondervraagd over hoe schoon zij hun winkelgebied vinden.