• Sven en Kevin van der Weijden, zoons van Marco nemen de klus van de verhuizing op zich.

    Robert Joore

Hema Hoofdddorp ingrijpend verbouwd

HOOFDDORP Wie de komende maanden wil shoppen bij de Hema zal merken dat een deel van het mode-assortiment is verplaatst naar het voormalige pand van Xenos, naast C & A. Deze verhuizing is tijdelijk, want aan het Polderplein is er even geen plek. In het kader van een nieuw winkelconcept wordt de winkel ingrijpend verbouwd.

WERELDS WINKELEN "Hoe lang we in het Xenos-pand logeren? Van woensdag 19 juni tot en met maandag 30 september", zegt Marco van der Weijden, directeur van Hema Hoofddorp. "Ja, het is niet zomaar een aanpassing, we gaan aan de slag voor een totale metamorfose. We sluiten aan bij het nieuwste Hema-concept: 'experience'. Iets kopen moet een echte belevenis worden. Dan moet je overgaan op een andere presentatie van je artikelen, en dat betekent flink verbouwen."

Van der Weijden: "Het motto wordt Hema Global: we gaan de winkeloppervlakte verdelen in beleef-werelden. Zoek je iets voor de kids, dan loop je naar kids world. Wil je dameskleding, dan ga je naar de wereld van de dames. En daar vind je dan alles bij elkaar: niet alleen de bovenkleding, maar ook sokken en panty's. Je kunt dan alles op een plek bij elkaar zoeken en optimaal combineren. Dat gaat ook gelden voor onze andere artikelen: alles krijgt zijn 'eigen' wereld. De horeca? Jazeker, die doet ook mee. Het is nog steeds een van onze populairste afdelingen en die gaan we omtoveren tot 'Hema Keuken' . Uiteraard ligt daar het accent op vers en duurzaam, dat hoort helemaal bij deze tijd. En het blijft niet alleen bij het creëren van werelden, we gaan ook de verlichting en de vitrines helemaal updaten. We krijgen een totaal nieuwe winkel, maar – daarvan kan iedereen overtuigd zijn – we blijven wel Hema. Dus voor al onze artikelen geldt: topkwaliteit voor een prettige prijs."

XENOS-PAND Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door. "Daarom moesten we op zoek naar extra winkelruimte, die natuurlijk niet te ver van het Polderplein ligt. Door de verhuizing van Xenos naar de Vier Meren kwam het pand tussen Dirk van den Broek en C & A vrij. Dat bleek prima geschikt voor de presentatie van onze mode. Er moest natuurlijk nog wel eerst iets worden aangepast, want we willen ook daar Hema zijn. Begin juni konden we verhuizen en vanaf 19 juni zijn we daar open: de eerste 2 maanden als modeafdeling, daarna als HeyMarkt. Misschien is het even wennen, maar klanten zullen ons zeker goed kunnen vinden!" besluit Van der Weijden "

Anja Maas