• Eigen foto

Hoofddorp Winkelstad staat in het teken van Kerst

HOOFDDORP Hoofddorp Winkelstad stond afgelopen weekeinde, het eerste na Sinterklaas, al een beetje in het teken van Kerst. Het centrum is mooi verlicht en er waren een tweetal sfeervolle kerstacts.

Zo was er zaterdag een mobiele Kerst-dj die vrolijke kerstliederen ten gehore bracht en zondag zong het Dickenskoor gezellige kerstliedjes. De komende twee weekeinden pakken de winkeliers in het centrum nog meer uit met verrassend straattheater en sfeervolle muziek en kunnen bezoekers zomaar de Kerstman en het Kerstvrouwtje tegen het lijf lopen. En natuurlijk niet te vergeten de kunstijsbaan op Polderplein-Buiten waarop kinderen tijdens de gehele Kerstvakantie kunnen schaatsen.

Op de Vrijdagmarkt delen de Kerstman en het Kerstvrouwtje tussen 11.00 en 15.00 uur niet alleen allerlei kerstlekkers uit, maar ze delen ook lootjes uit waarmee pakketten met producten van de markt te winnen zijn. K

Zaterdag 15 december is er tussen 12.30 en 16.30 uur een bomvol programma met onder andere 'Poppie Power'. Zij speelt in haar lichtjeskostuum de favoriete nummers van het publiek op haar viool. 'Regina Bianca Veneziana' is een stralend chique verschijning in winterswit en 'Mr en Mrs Santa Claus' brengen met humor swingende kerstmuziek.

Ook het Dickenskoor ontbreekt niet deze zaterdag. Zij zingen sfeervolle kerstliedjes uit binnen- en buitenland. De Kerstman en het Kerstvrouwtje zijn ook deze dag aanwezig. Naast dat ze een bijzonder mooie verschijning zijn, verwennen ze de bezoekers ook met het uitdelen van allerlei kerstlekkernijen.

MUZIEK Naast straattheater ('Kerstman en zijn Rendieren' en 'SNOW') is er zondag 16 december tussen 12.30 en 16.30 uur ook veel muziek in het Centrum te horen. 'Elfen Ander, de Prettige Kerstband' zorgt voor een hoop muzikaal plezier, 'De Zingende Kerstman' speelt een vrolijke noot en 'Poppie Power' speelt ook op zondag weer de de favoriete nummers van het publiek op haar viool. Het publiek kan ook in de 'Snowglobe' stappen, waar ze in een levensgrote versie van een sneeuwbol terechtkomen. Daar kan het zomaar eens spontaan gaan sneeuwen. De aanwezige fotograaf maakt van elke bezoeker in de sneeuwbol een prachtig plaatje dat direct wordt afgedrukt. Uiteraard ontbreken ook deze dag de Kerstman en Kerstvrouw niet.

Deze activiteiten worden georganiseerd door de gezamenlijke ondernemers in Hoofddorp Centrum (Winkelstad), verenigd in Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum. Wie de laatste informatie over Hoofddorp Winkelstad in de gaten wil houden kan kijken op www.hoofddorpwinkelstad.nl, Facebook, Twitter, Instagram en/of de lokale media in de gaten houden.