• Jan Aukes
  • Jan Aukes
  • Jan Aukes

Horse and Dog in Hoofddorp van start

HOOFDDORP Horse and Dog, alles voor Paard en Hond, zo heet de nieuwe winkel van Jurgen Zaal en Wilko Moeken aan de Tuinweg 5. Zaterdag 20 januari trapten ze af met een "Grand Opening. "We wilden de mensen laten weten dat we er zijn. Gezien de goede reacties lijkt dat aardig gelukt."

Horse and Dog is een initiatief van Jurgen Zaal en Wilko Moeken. Wilko Moeken: "Jurgen vond het tijd voor iets nieuws en wist mij ook enthousiast te maken. We zijn samen eigenaar van Horse and Dog. Het concept ontstond min of meer toevallig. We werden enige tijd geleden benaderd door een Engelse fabrikant van infrarood-artikelen, speciaal voor paarden. Dergelijke producten zijn goed voor de gezondheid van het dier, omdat ze de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam bevorderen. Zij vroegen ons deze producten hier in de markt te zetten en dat is, met behulp van agenten, goed gelukt. Het bracht ons op het idee om meer met specifieke ruitersportartikelen te gaan doen. Jurgen had de locatie hier beschikbaar: centraal gelegen, royaal en overzichtelijk. Alles voor de ruitersport onder één dak. Een gat in de markt, leek ons, want er was hier in Hoofddorp en ook in de directe omgeving op dit gebied niets."

Wie het assortiment bekijkt, ziet onder andere de namen van John Whitaker en Mark Todd. Twee ruiters, die hun namen gekoppeld hebben aan ruitersportartikelen van topkwaliteit. "Hoef ik niets aan toe te voegen", aldus Wilko. "Ja, we verkopen ook kleding en rijlaarzen. Die laatste zijn van het merk Brogini."

Horse and Dog doet zijn naam eer aan, dus ook hondenliefhebbers kunnen in de winkel terecht. Wilko Moeken: "Ik ben actief geweest in de wereld van diervoeding. Zeker bij honden kan er nogal eens sprake zijn van eiwitallergie. Speciale voeding is dan noodzakelijk. We hebben hier diverse soorten die in zo'n geval goed worden verdragen. Insectdog is daarvan een voorbeeld. Vragen? Problemen? Loop gerust binnen, we vinden een oplossing." En natuurlijk omvat het assortiment een scala aan andere artikelen voor de hond. "Als je een hondenmand wilt die valt in de categorie anders dan anders, kijk dan eens naar deze, van Ralph & Co. Voor liefhebbers van stijl."

Horse and Dog, Tuinweg 5 Hoofddorp. Open: di, wo, do: 10.30-17.30 uur, vrij: 10.30-20.00uur en za: 10.00-17.00 uur. Zondag en Maandag gesloten.