• KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

  • KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Huis van de week: De voordeur wordt niet zo vaak gebruikt…

VIJFHUIZEN Voor het Huis van de Week gaan we naar Vijfhuizen. Een vrijstaande villa op een rustige locatie aan de Citadel 15, in een aantrekkelijke, kindvriendelijke villawijk. Janine en Johan zijn de eerste eigenaren. Sterker nog, ze hebben het huis zelf gebouwd!

"Niet helemaal, natuurlijk", begint Johan te vertellen. "We hebben het casco gekocht en het verder zelf afgebouwd. Een groot voordeel daarvan is, dat je een huis helemaal naar je eigen wensen kunt inrichten. Maar tegelijkertijd is dat best lastig. Je moet veel keuzes maken, welke dakpannen, wat voor ramen, welke steen gebruiken we voor de gevel? En het is, naar ons idee, helemaal gelukt. Het is een ruim, licht en warm huis geworden. De woning is uitstekend geïsoleerd en voorzien van heteluchtverwarming inclusief 'warmte terug-winsysteem'. Het huis is daardoor heel energiezuinig, met een gasverbruik van slechts ca. 1100m3 per jaar, en dat gecombineerd met een gezond, stofarm binnenklimaat. Ideaal! De Citadel is fraai aangelegd en autovrij, dus vandaar dat we de voordeur niet zo vaak gebruikten. Maar dat is natuurlijk bij iedereen in de straat het geval. Je komt normaal gesproken binnen via de achterkant; via die straat kun je namelijk met de auto bij het huis komen. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein, zeker voor 5 auto's. Voor de volgende eigenaar is er tevens een mogelijkheid om een extra brede garage te bouwen."

De woning is inderdaad heerlijk ruim, de woon-/eetkamer is circa 45 m2. De grote woonkeuken is een afgesloten ruimte. Vanuit de keuken is het contact met de 28 meter diepe achtertuin gerealiseerd door middel van de openslaande deuren. "Wij hebben er destijds bewust voor gekozen om van de keuken een aparte ruimte te maken", vertelt Janine. "Het is een echte woonkeuken geworden en een prima plekje om je even terug te trekken. Ook de woonkamer heeft openslaande deuren naar de tuin. Het is een zonnige tuin, rondom het huis met meerdere terrassen, voor ieder wat wils, schaduwrijk of volledig in de zon."

Op de eerste verdieping zijn 3 royale slaapkamers en een grote moderne badkamer. Vanuit de badkamer kijk je zo op de Geniedijk, erg leuk wanneer daar de schapen met hun lammetjes vrij rondlopen. Dat geeft een landelijk gevoel. Via een vaste trap komt men op de 2e verdieping. Daar is een voorzolder met berging en hobbyruimte, een zeer royale slaapkamer. Vanuit deze slaapkamer is de bevloerde vliering, als extra berging, bereikbaar via een vlizotrap.

"Vijfhuizen is een heerlijk dorp om te wonen", besluit Johan. "Er wordt bijvoorbeeld ontzettend veel voor kinderen georganiseerd. Er is een timmerclub, knutselclub, er zijn workshops, schaken, voetbal, tennis, handbal en noem maar op. De kinderen hebben er een fantastische jeugd en komen hun vriendjes en vriendinnetjes overal tegen. Maar ook voor de dagelijkse boodschappen en de zorg hoef je het dorp niet uit. Het dorp heeft een eigen supermarkt, bakker, slager, huisarts, een fysiotherapeut en een tandarts. En er is keuze uit twee basisscholen. Zoveel voorzieningen in je eigen dorp, dat is heel veilig en vertrouwd. Wil je de natuur opzoeken, dan ben je vanaf ons huis zo in het recreatiegebied de Groene Weelde en het Haarlemmermeerse Bos. Wil je naar de stad, dan is de bushalte van het R-net op 1 minuut loopafstand en met de auto ben je snel op de uitvalswegen naar Schiphol, Amsterdam, Haarlem en Hoofddorp. Kortom Vijfhuizen heeft een dorps karakter, kent goede voorzieningen en een uitstekende bereikbaarheid. Het is hier groen, mooi, landelijk, rustig en leuk

Voor meer informatie:

www.vangroenigen.nl