Huis van de week: Echt een fantastisch plekje….

HOOFDDORP Het Huis van deze Week mag wel bijzonder worden genoemd. Het is een half vrijstaand herenhuis aan de Raadhuislaan 6 in Hoofddorp. De ligging van deze riante woning is uniek, met onder andere uitzicht op Hotel De Beurs en Het Polderhuis en het centrum op nog geen 300 meter afstand. Maar in de 40 meter diepe tuin is het een oase van rust.

"Hier woon je echt landelijk en toch midden in het centrum", vertelt Joke. Zij en haar man John kochten het huis 23 jaar geleden. In al die jaren hebben zij enorm veel verbouwd. "Bijna alles heeft John zelf gedaan", gaat Joke verder, "John is een echte vakman. Bijna alle kozijnen zijn vervangen, alles is geïsoleerd en het is een heel praktisch huis. Dat is het leuke als je het allemaal zelf kunt maken. De wasmachine en droger bijvoorbeeld, staan op ooghoogte met grote lades eronder en plank om de was op te vouwen. Waar nu de keuken is, was vroeger de bijkeuken. In 2013 heeft John een nieuwe keuken geplaatst, met dubbel werkblad en daardoor veel werkruimte, en de bijkeuken in ere hersteld. Achter de bijkeuken is wat ons betreft de gezelligste ruimte van het huis: de tuinkamer met een houtkachel. Wij zitten hier heel vaak, ook omdat je vanaf hier maximaal kunt genieten van de tuin en de rust. Maar we hebben ook een tuinhuisje waar we 's ochtend heerlijk genieten van de eerste zonnestralen. Daarnaast is een plek voor de fietsen en er is een gezellig kippenhok. De tuin is ook fijn; heel veel grote hortensia's, maar ook 3 pruimenbomen en een perenboom. Achterin de tuin is -voor de schuur / werkplaats- een enorme overdekte veranda waar je makkelijk met 12 personen kunt eten. Ook in de winter, want er hangen heaters. En door de hele tuin zijn terrassen gemaakt, zodat je altijd in de zon kunt zitten, of juist in de schaduw. Zo'n beetje in het midden van de tuin heeft John een enorm grote open haard gemaakt. Daar zitten we met het hele gezin ook heel vaak. En door de hele tuin hebben we verlichting aangelegd. Dat geeft als het donker is een heel sprookjesachtige sfeer."

Joke en John hebben hier met hun vier kinderen gewoond. De grote woonkamer met glas-in-lood ramen heeft openslaande deuren naar de achtertuin. In het plafond zijn de oude details van vroeger weer aangebracht. Verder is er nog een verdiepte provisiekast/kelder en natuurlijk de toiletruimte. Er zijn 6 slaapkamers, drie zijn op de eerste verdieping, hier is ook de badkamer, de andere drie slaapkamers zijn op de tweede verdieping. En dan is er nog een grote vliering. "Het is echt een geweldig huis", besluit Joke, "en groot. Nu alle vier de kinderen het huis uit zijn, wordt het voor ons tijd voor een kleiner huis. En na 23 jaar is dat ook best leuk. Je hebt hier wel de lusten van het centrum, maar zeker niet de lasten. En de nieuwe bewoners krijgen heel leuke buren…."

Voor meer informatie:

www.vlieg.nl