Huis van de week: Een heerlijk huis in het oude deel van Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP Het laatste Huis van de Week -voor iedereen op vakantie gaat- staat in Nieuw-Vennep. Het is een gemoderniseerde en uitgebouwde hoekwoning gelegen aan de Zichtweg 88, met oprit met parkeergelegenheid voor twee auto's en met een vrijstaand stenen garage van bijna 20 vierkante meter met een kanteldeur.

"Het is een ontzettend fijn huis om te wonen", vertelt Peter Gijzenberg. "Wij zijn hier bijna acht jaar geleden komen wonen. Wij vonden het een huis met heel veel potentie, een eigen oprijlaan, zijramen die voor heel veel licht zorgen en een mooie voor- en achtertuin. En het huis is gunstig gelegen ten opzichte van scholen, winkelcentra, uitvalswegen, openbare voorzieningen en openbaar vervoer verbindingen. En vlakbij de oude dorpskern van Nieuw-Vennep. De afgelopen jaren hebben alles wel verbouwd; er is een nieuwe keuken, er zijn nieuwe vloeren, een nieuwe badkamer en wc's. Als laatste hebben we de hele zolder verbouwd en zonnepanelen geplaatst, wat het huis een beter energielabel geeft en het scheelt in de maandelijkse stookkosten. Maar inmiddels zijn we toe aan wat anders, een nieuwe droom die we gaan verwezenlijken."

In de uitgebouwde woonkamer ligt een eiken lamel parketvloer. Er is een open haard en aan de achterzijde is de moderne en compleet uitgevoerde keuken met kookeiland. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Vanuit de keuken komt men in de zonnige, grote achtertuin van bijna 10 meter diep en 7 meter breed, met diverse terrassen. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een luxe uitgevoerde badkamer, voorzien van een inloopdouche en een wastafel in meubel. Op de tweede verdieping is een grote zolderkamer met dakkapel. Het is mogelijk hier twee slaapkamers te maken.

"Voor ons is het een heel speciaal huis", vertelt Peter verder, "want onze twee kinderen zijn hier geboren. Daarnaast hebben wij altijd genoten van de open keuken met het kookeiland. We houden van lekker koken en gezelligheid in en om de keuken. En na het eten lekker wegzakken voor de open haard. Heerlijk! Verder is ook de buurt heel gezellig. In de straat wonen mensen van alle leeftijden. En er is veel groen in de directe omgeving, zoals het 'Achteraf' en de 'Venneperhout'. Daar is in slechts tien jaar tijd een bijzondere natuur ontstaan. In het voorjaar kleuren de slootkanten geel van het klein hoefblad, er groeien orchideeën en zo nu en dan scharrelt er een vos tussen de bomen. Het is een heel leuk park, en wij hebben er vaak hard gelopen en met de kinderen gewandeld. De buurt is ook heel kindvriendelijk, de Zichtweg is een rustige straat. Maar het huis is ook echt een huis voor kinderen. We hebben de traphekjes nog hangen, hoor! Op de grote begane grond is veel ruimte om te spelen en lekker te ravotten. Maar dat kan natuurlijk ook in de achtertuin; die kun je afsluiten zodat kleine kinderen niet weg kunnen. Twee dagen per week hebben wij opvang van onze kinderen in eigen huis, hiervoor heeft de GGD een keurmerk afgegeven. We hebben door de jaren heen het huis eigenlijk helemaal naar onze eigen smaak verbouwd. De volgende bewoners hoeven alleen maar hun meubels neer te zetten, je kunt er zo in."

Voor meer informatie:

www.hiermakelaars.nl