'Ik kies bewust voor Sungevity'

HOOFDDORP Hij kent de naam via de krant en de folder. Maar nu hij Sungevity beter heeft leren kennen, is hij ervan overtuigd geraakt dat dit de goede partner is om mee in zee te gaan. Zijn naam: Vincent Bruné. Zijn doel: zoveel mogelijk zonnepanelen op zijn dak. Liefst 14. "Wie weet - kan ik er straks een auto mee opladen."

BUURTAMBASSADEUR BRAM "Het idee dat er zonnepanelen op je dak kunnen komen, was er allang. Maar het bleef toch vooral bij een 'denken aan'. Totdat vorig jaar een collega er voor koos en er over begon. Hoeveel stroom de panelen opwekten, wat het hem opleverde, hoe weinig je er eigenlijk voor hoeft te doen. Toen zagen we het verhaal van de buurtambassadeur (Bram Schouten, red.) over zijn zonnepanelen en toen zijn we serieus gaan zoeken naar leveranciers."

VERSCHILLENDE OFFERTES "Door de informatie met elkaar te vergelijken, kwamen we uit bij Sungevity. En het mag gezegd: geen moment spijt van gehad. Garantietermijnen, prijsstelling, aanpak, informatievoorziening - allemaal prima in orde. Daarnaast krijgen we de zekerheid van een grote organisatie. Dat is toch een stuk stabieler dan zo'n grote investering bij een eenpitter leggen, waar ik overigens ook een offerte had opgevraagd."

MEEDENKEN EN SNEL HANDELEN Op het dak van Vincent Bruné blijken 13 of 14 zonnepanelen te passen. Sungevity heeft dit berekend op basis van luchtfoto's, het aantal zonuren in het gebied en de stand van het dak. Er is dus niemand het dak opgegaan met een meetlintje. De familie Bruné hoefde er ook niet voor thuis te blijven. Uitsluitsel over het definitieve aantal zonnepanelen komt bij de installatie. Dit heeft Vincent afgestemd met Sungevity. Deze manier van werken (meedenken en constructief handelen) is voor de bewoners van de woning in Ramblas (straat in Floriande, Hoofddorp) een belangrijke reden om juist voor Sungevity te kiezen en het daaraan gekoppelde Samen Solar Floriande.

TOEKOMST Binnen 4 tot 6 weken worden de panelen geleverd en kan het toepassen van zonne-energie beginnen. Zelf verwacht hij de investering binnen maximaal tien jaar te hebben terugverdiend. "Daarna gaan we dus elke maand verdienen", kijkt Vincent alvast vooruit. "Natuurlijk doe je het voor het milieu, maar de financiële prikkel is ook niet onbelangrijk", wil hij wel toegeven. "En die elektrische auto? Dat wordt hopelijk mijn volgende stap in de groene richting."

Wie ook benieuwd is hoeveel zonnestroom er opgewekt kan worden op zijn/haar dak? Sungevity maakt gratis en vrijblijvend een dakscan. Wie deze aanvraagt vóór 30 april, geniet nog van een collectieve korting. Zie www.sungevity.nl/floriande. Buurtambassadeur Bram Schouten is beschikbaar voor vragen via a.schouten@quicknet.