• Remko de Waal

Intertoys XXL Hoofddorp gaat verder als Toychamp

HOOFDDORP (ANP) Intertoys XXL aan het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp krijgt een nieuwe eigenaar: Toychamp. De nieuwe winkel in het oude pand gaat woensdag 17 juli officieel open. De Intertoys-winkels in Floriande (Almkerkplein) en Nieuw-Vennep (winkelcentrum De Symfonie) blijven wel gewoon onder dezelfde naam bestaan.

De vestiging aan het Van Stamplein is een van de in totaal zeven megaspeelgoedwinkels die door de nieuwe eigenaar van Intertoys, het Portugese Green Swan, zijn verkocht aan Toychamp. De verkoop zong al langer rond en werd vorige week officieel wereldkundig gemaakt.

STEDELIJKE GEBIEDEN De zogeheten XXL-speelgoedwinkels aan de rand van stedelijke gebieden pasten volgens Intertoys niet in de strategie die het bedrijf voor ogen heeft. De voormalige Toys 'R' Us-winkels van meer dan duizend vierkante meter zijn te groot. Bovendien wil Green Swan vooral inzetten op zaken in de stad.

Toychamp heeft al zeventien winkels in Nederland, voornamelijk buiten de Randstad. De overname wordt in twee stappen voltooid. Zaterdag gaan de eerste zes zaken in Breda, Hoofddorp, Middelburg, Roermond, Rotterdam en Utrecht al over. De zaak in Almere volgt komende week. De winkels blijven voorlopig gesloten om zo snel mogelijk omgebouwd te worden naar het Toychamp-concept.

IN HANDEN Intertoys ging begin dit jaar failliet. De keten was toen pas 14 maanden in handen van de Britse investeerder Alteri, die het Nederlandse speelgoedbedrijf had overgenomen van winkelbedrijf Blokker. Na het faillissement kocht de Portugese investeerder Green Swan de speelgoedwinkelketen.

Green Swan liet weten met ongeveer tweehonderd winkels en de webwinkel door te willen. Naast de 134 winkels die door Intertoys zelf worden gerund hebben zich ongeveer tachtig franchiserswinkels aangesloten. Dat zijn er meer dan verwacht, zo laat Intertoys weten.