Jopenkerk opent deuren in Hoofddorp

HOOFDDORP De Jopenkerk heeft afgelopen een vierder vestiging geopend. Distilleerderij, grand café en restaurant Jopenkerk Hoofddorp is gevestigd in de Hoofdvaartkerk, oudste kerk van Haarlemmermeer. In de kerk draait alles om beleving. Een ambachtelijke distilleerderij waar Gospel wordt gestookt.

Op woensdag 11 november 2015, de naamdag van Sint Maarten, de beschermheilige van het Haarlemse Brouwersgilde, vond de feestelijke opening plaats. Burgmeester Weterings en algemeen directeur Michel Ordeman van Jopen hebben de openingshandeling verricht.

Jopenkerk Hoofddorp koestert het oude ambacht van distilleren. Onder het genot van een heerlijke lunch, borrel of diner kunnen bezoekers zien en ervaren hoe het ambacht wordt beoefend. In de glimmende stookketels, in het hart van de kerk, wordt met enthousiasme en liefde Gospel gedistilleerd.

Het eigentijdse grand café en restaurant met nog aanwezige historische elementen heeft de afgelopen tijd een restyling ondergaan. Bezoekers proeven nu al bij de entree dat ze bij Jopen te gast zijn. Door de kerk warm rood te schilderen is direct de Jopen-uitstraling bereikt. De trap, lounge plek, is gestoffeerd met een speciaal ontworpen printtapijt, ge?nspireerd op de ouderwetse Perzische kleedjes uit traditionele cafés.

Jopenkerk Hoofddorp is gevestigd op steenworp afstand van het levendige centrum van Hoofddorp. De kerkdeuren staan dagelijks van 12.00 tot 01.00 uur open aan de Hoofdweg 774 in Hoofddorp.