Jouw Marktkraam nieuw in Venneperhof

NIEUW-VENNEP Grote delen van Nederland hebben er al mee kennis gemaakt en vanaf vrijdag is Nieuw-Vennep aan de beurt. Dan opent Liesbeth Feijen een nieuwe vestiging van Jouw Marktkraam. En is Venneperhof in één keer ruim 100 winkeltjes rijker.

Het is wellicht niet eenvoudig om het je voor te stellen, maar het is echt zo. Met ingang van vrijdag 2 oktober heeft Nieuw-Vennep in het algemeen en Venneperhof in het bijzonder er in één keer heel veel winkeltjes bij. Of, zoals Liesbeth Feijen het ook wel noemt: etalages.

 

ETALAGE Zij is de grote initiator van een nieuwe vestiging van Jouw Marktkraam in de grootste kern van zuidelijk Haarlemmermeer, nadat er al meer dan 25 vestigingen geopend zijn in met name het noorden en oosten van Nederland. Allemaal met hetzelfde principe: wie nieuwe, gebruikte of zelfgemaakte spullen wil verkopen, krijgt bij Jouw Marktkraam een prima etalage.

"Stel, je hebt een grote verzameling stripboeken die je graag wilt verkopen. Of je maakt zelf geurkaarsjes die je verkoopt voor het goede doel. Je hebt kleding in huis die je graag aan de man of vrouw wilt brengen, maar dan wel goed gepresenteerd? Dan is Jouw Marktkraam hét antwoord", aldus Liesbeth Feijen.

"Je kunt bij Jouw Marktkraam namelijk een eigen marktkraam huren die je geheel naar eigen smaak en met eigen spullen mag inrichten. Vervolgens zorgen wij voor de verkoop die je als huurder kunt volgen via een speciale App. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de huurder van de kraam. Een soort fysieke marktplaats.nl dus, maar zonder het geregel er omheen."

De vestiging in Venneperhof biedt ruim 100 van dergelijke kramen van 90 cm breed en zo'n 60 cm diep. Met als resultaat op één adres een heel divers aanbod dat ook nog eens regelmatig wisselt. "Een kraam huren kost 30 euro per week en dat geldt voor particulieren, hobbyisten en bedrijven. Dat levert op zich al een divers aanbod aan artikelen op. Maar doordat huurders regelmatig wisselen, zal ook het aanbod steeds anders zijn. Het blijft elke week een verrassing. Ook voor mij trouwens, want je weet nooit wie er een kraam komt huren en voor hoe lang."

 

INHOUD Hoe dat er uit ziet, is nu al door de etalage te zien. Want vooruitlopend op de officiële opening zijn er al heel veel kramen ingericht. Elke huurder heeft zelf de manier bepaald en waarmee. Het resultaat is een keur aan onder meer speelgoed, glaswerk, fraai aangeklede poppen en verzamelingen. Hier en daar liggen flyers voor meer informatie over de huurder. Het kan en mag allemaal.

"Nogmaals", laat Liesbeth Feijen enthousiast weten, "het zijn stuk voor stuk kleine winkeltjes met steeds een andere inhoud. Dat maakt Jouw Marktkraam zo leuk - het blijft elke week een verrassing."