• Dragon Tuina

Klachten verhelpen met massages van Dragon Tuina

HOOFDDORP Massagesalon Dragon Tuina aan de Hoofdweg heeft behandelingen die gericht zijn op een medische werking, gebaseerd op de Chinese geneeskunde. Veel soorten klachten kunnen verholpen worden, al dan niet gecombineerd met een acupunctuurbehandeling.

De klanten van Dragon Tuina komen met allerlei soorten medische en fysieke klachten, waaronder hoofdpijn, migraine, gewrichts- en spierpijn, hernia en slaapproblemen.

Mensen worden blootgesteld aan verschillende vormen van overbelasting, zowel mentaal als fysiek. Wanneer de overbelasting te groot wordt, kan het lichaam de spanning niet meer op een natuurlijke wijze verwerken. Deze vastzittende spanning maakt het lichaam overbelast en kan pijnklachten of stress opleveren. De zenuwen in het lichaam komen onder druk te staan. Fysieke prestaties worden moeilijker en het herstel gaat minder snel. Met lichte druktests wordt de bron van de klachten bepaald.

Vervolgens wordt het lichaam door handmatige drukimpulsen gestimuleerd deze spanning weer los te laten. Het natuurlijk helend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en kan weer in balans worden gebracht. Bij Dragon Tuina wordt gericht behandeld met een mix van medische massage, acupunctuur, kruidentherapie en voetreflexmassages.

Inmiddels heeft Dragon Tuina een grote klantenkring opgebouwd en de reacties zijn enthousiast. Al geven sommigen wel toe dat een Tuina-massage soms best pijnlijk kan zijn. Er wordt tenslotte gericht behandeld wat gevoelig is tijdens de behandeling. Toch hebben alle klanten dit ervoor over om hun klachten te laten verhelpen.

Bij een Tuina-massage wordt onder andere gebruik gemaakt van technieken als stevig drukken, wrijven, kneden, draaien en knijpen en de behandelaar gebruikt hiervoor de vingers, handen, vuisten en zelfs de ellebogen. Het komt dan ook regelmatig voor dat klanten met blauwe plekken thuiskomen, want er wordt flink wat kracht gezet. Die eerste pijn wordt bevestigd door klanten, maar is relatief en zeker de moeite waard.

Acupunctuur is niet te vergelijken met een verdovingsinjectie van een tandarts of een injectieprik in het ziekenhuis. Sommige plekken van het lichaam zijn echter gevoeliger dan andere plekken.

Een massage hoeft dus niet alleen een ontspannende werking te hebben, het kan zeer goed therapeutisch werken. In ruim 8 jaar heeft de massagesalon al bijna 2000 klanten mogen behandelen met een positief resultaat. Voor medische massages en acupunctuur kunnen onder voorwaarden vergoedingen worden verleend door zorgverzekeraars.

Eigenaresse Ling Xin: "Ieder lichaam is anders en heeft andere behoeften, dus daar moet ook anders mee omgaan. Wel is bewezen dat acupunctuur een zeer effectieve geneeswijze is, die voor veel problemen een oplossing kan zijn."

Dragon Tuina is te vinden aan de Hoofdweg 716 en is open van maandag tot zaterdag van 9.00 tot 20.00. Meer informatie: www.dragontuina.nl, 023-6200099 en info@dragontuina.nl.