• Marina de Wit

Klantenavond Shoeby ’t Paradijs levert mooie bijdrage aan Roparun

HOOFDDORP Astrid Slief van Shoeby ‘t Paradijs heeft zaterdagmiddag een cheque ter waarde van 250 euro aan Nynke Visscher en Evelien van de Pieterman overhandigd. Zij maken deel uit van team Hollander en stappen tijdens de Roparun 2018 samen op de fiets. Het bedrag dat tijdens de speciaal georganiseerde klantenavond is binnengehaald, gaat naar de Roparun, met als doel de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Bovenop de cheque kwam nog een bedrag van 100 euro door verkoop van lootjes en donaties.

Visscher: “Wij zijn superblij met het bedrag, het was een gezellige, geslaagde avond. De Roparun is een groots opgezette estafetteloop. Ik ga voor de eerste keer mee. Het gaat erom dat je in teamverband een parcours van 560 kilometer aflegt van Hamburg naar Rotterdam. De fietsers, waaronder ik, begeleiden de hardlopers. Als fietser navigeer je de route en zorg je dat de loper zonder enig hinder kan doorlopen. Ook is het de taak van de fietser om deze te beschermen voor al het verkeer. Ons team bestaat uit twee teams, elk team bestaat uit vier lopers twee fietsers en een chauffeur en navigator. In ons gehele team hebben we ook nog verzorging, masseurs en een teamcaptain. We rijden met twee busjes, zodat we om en om uit kunnen rusten.”

De 45-jarige Hoofddorpse en Van de Pieterman zijn loopmaatjes. “Wij gaan niet lopen, maar fietsen voor het goede doel. “Het Aalsmeerse team is door vrienden opgezet en we zijn al volop bezig met trainen. Binnenkort staat er een 24-uurs training op het programma. Wij vertrekken vrijdag naar Hamburg om op zaterdag voor Pinksteren in Hamburg te starten en komen Tweede Pinksterdag in de loop van de middag in Rotterdam aan. Een hele happening met alle teams bij elkaar.” De eerste Roparun is georganiseerd om geld in te zamelen voor het familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam. Inmiddels is het uitgegroeid tot een groot sportief evenement. Zelfs zo groot dat er naast Parijs nu ook voor Hamburg al startpunt is gekozen.

HERINNERING Visscher vervolgt: “Deelnemers laten zich sponsoren voor heel veel kleine doelen. Zo ontving Bardo vorig jaar zeventien nieuwe matrassen. Waar het om gaat, is dat het geld dat wordt opgehaald, niet voor kankeronderzoek wordt gebruikt, maar gericht is op de persoon. Aan iemand die ernstig ziek is, een laatste mooie herinnering geven, bijvoorbeeld een uitje, vakantie of cooling pads, die gebruikt worden tijdens chemokuren.”

Waarom Shoeby erbij betrekken? “Astrid is een sterk, goed en puur persoon en voelt zich vanuit haar winkel altijd betrokken. Toen ik haar vertelde dat we zoveel mogelijk geld voor de RoParun willen inzamelen, heeft ze onmiddellijk een klantenavond georganiseerd, waarbij haar klanten 15% korting ontvingen op hun aankopen en een bepaald percentage van de opbrengst aan de Roparun geschonken werd. Het was megadruk die avond. Kanker staat namelijk zo dichtbij iedereen en ik vind het voor mezelf zo bijzonder om de run te gaan meemaken. Als je kijkt naar hun motto ‘Leven toevoegen aan de dagen,  waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’, dat is toch prachtig gezegd.”

MET ALLE LIEFDE Slief van Shoeby is blij dat ze heeft kunnen bijdragen. “Dit soort initiatieven wil ik graag als persoon ondersteunen. Alle beetjes helpen, het is een prachtig doel. Als ik mijn bedrijf hiervoor kan inzetten, dan doe ik dat met alle liefde. We moeten er voor elkaar zijn, dat gebeurt soms nog te weinig.”  
www.teamhollander.nl.