Kom genieten van een bewuste levensstijl op het Groene Loper Festival

HOOFDDORP Kom zondag 26 juni met het hele gezin naar het Groene Loper Festival om te genieten van een bewuste levensstijl. Van 12 - 18 uur kunnen alle bezoekers kennismaken met eerlijke, lokale, en milieuvriendelijke producten en diensten. Samen met de sfeervolle aankleding, verrassende acts, mooie muziekoptredens, workshops en proeverijen zorgt dit voor een fijne besteding van de zondag. Kom proeven, voelen, kijken en beleven!

Voor de consument die verder kijkt

Het festival speelt in op de behoefte van de huidige consument, die steeds meer geïnteresseerd is in de verhalen achter het voedsel dat hij koopt. Wat eet je, waar komt het vandaan, en wat zijn betere alternatieven voor bewuster en gezonder leven. Die vaak ook nog eens veel lekkerder zijn van smaak. Tijdens het festival kan iedereen er direct mee aan de slag: probeer, voel, proef, koop, luister, leer en geniet.

Leuk voor de kleintjes

De kleintjes kunnen, net als hun ouders, lekker los gaan op de energieopwekkende dansvloer, zich prachtig laten schminken, zelfbewegend speelgoed maken op zonne-energie, en zijn ongetwijfeld onder de indruk van het zwerfafvaltheater en de sprookjesachtige Groene Feeën, die vanaf hun metershoge stelten over het publiek heen dansen en fladderen. Op diverse plekken in het Centrum worden zeer verrassende, groene workshops gehouden, waaraan groot en klein kan deelnemen. Kweek paddenstoelen op koffieprut, maak zaadbollen of bouw een insectenhotel.

Word koning(-in) afval!

Heb je zin in wat interactie? Doe dan mee met het spel van de re-cyclists op stelten. Hun opzienbarende kostuums zijn gemaakt van wat wij achteloos weggooien: bierblikjes, plastic tassen, kapotte fietsbanden en zelfs de binnenbanden van tractors en vrachtwagens. We horen ze al van ver aankomen met hun swingende Re-Cycle Song als zij zoekend naar afval rondtrekken. Elke keer slagen zij er in de kinderen én ouders over te halen deel te nemen aa de vrolijke Re-Cycle Afvalrace. Wie wint wordt gekroond tot de nieuwe Re-Cycle Koning of Koningin en maakt, getrokken door de Re-Cyclists, een ereronde op de mobiele troon over het terrein. Gebracht met veel humor leveren zij het bewijs: Recycling is leuk!

Ontmoetingsplaats voor duurzame initiatieven

Wil je graag sparren over een eigen idee of initiatief? Dan ben je bij het initiatievenplein van NMCX Centrum voor Duurzaamheid en de gemeente Haarlemmermeer aan het juiste adres. Op deze ontmoetingsplaats presenteren de vijf genomineerden van het Groenste Idee van Haarlemmermeer, én de 6 initiatieven van De Nieuwe Pioniers zich aan het publiek. De setting is informeel: initiatiefnemers en publiek gaan met elkaar in gesprek. Bezoekers die een eigen idee hebben kunnen in gesprek met een initiatievencoach tijdens het initiatievenspreekuur van 13 - 15 uur.