• ANP Foto

Konica Minolta krijgt nieuwe thuisbasis in Hoofddorp

HOOFDDORP Konica Minolta Business Solutions verhuist eind juli met 260 medewerkers van Amsterdam naar Hoofddorp. De IT-dienstverlener heeft een 10-jarige huurovereenkomst gesloten voor de huur van zo'n 2.400 vierkante kantoorruimte met eigenaar PPF Real Estate in het dHub-gebouw, het voormalig Sanoma-pand. 

Met de komst van Konica Minolta naar Hoofddorp, komt opnieuw een wereldwijd bekend bedrijf naar Haarlemmermeer. Eerder werd al bekend dat ook het hoofdkantoor van luchtvaartmaatschappij KLM naar de polder komt. 

KOFFIEBAR Het pand waar Konica Minolta vanaf juli te vinden is, biedt een groot aantal zogenaamde 'shared services' zoals een vergadercentrum, restaurant, koffiebar, receptie en hospitality services. Konica Minolta heeft dHub gekozen als nieuw kantoorgebouw omdat alle faciliteiten die passen bij een flexibele en dynamische werkomgeving aanwezig zijn. Bovendien is de ligging perfect: direct naast Schiphol, op loopafstand van een NS-station en goede bereikbaarheid tot de snelwegen rondom de randstad.

BIJZONDER "Wij zijn heel blij dat we onze intrek nemen in dit bijzondere pand", zegt Xavier Biermez, Managing Director, Konica Minolta Business Solutions België en Nederland. "Het kantoor biedt ons veel nieuwe ruimtes. Zo is er een healthy spot waar medewerkers kunnen ontspannen, een creatieve ruimte om te brainstormen en een game room waar bijvoorbeeld een potje tafeltennis gepeeld kan worden. Daarnaast is het mogelijk om voordelig te sporten."

Ook Menno Verhoeff van PPF Real Estate is tevreden. "Met de komst van Konica Minolta is een grote stap gemaakt in de transformatie die het voormalig Sanoma-pand ondergaat." En ook wethouder Ap Reinders is verheugd met de komst van de onderneming naar de polder. 'Blij met de keuze van Konica Minolta voor Hoofddorp', zo schrijft hij op Twitter. 'Wéér een mooi Japans bedrijf dat zich in Haarlemmermeer vestigt!'