• pr

Laatste kavel Schiphol Logistics Park geleverd aan Durfort Vastgoed

HOOFDDORP De laatste gereserveerde kavel op Schiphol Logistics Park is bestemd voor Durfort Vastgoed. Op de kavel van 24.691 vierkante meter wordt eind deze maand begonnen met de bouw van een logistiek warehouse. Het ontwerp is van de hand van Architecten-Lab. Aannemer Aan de Stegge zal het nieuwe pand naar verwachting in december 2019 opleveren.

Cees Smit, directeur Durfort Vastgoed: "Met de units die variëren van 1.250 tot 2.500 vierkante meter wordt dit project vooral ontwikkeld voor partijen in de logistieke keten zoals transporteurs, expediteurs en kleinere Schiphol-georiënteerde bedrijven die behoefte hebben aan een beperkte opslagcapaciteit."

GEVARIEERD Arnoud van der Wijk, projectmanager bij SADC: "Deze kleinere units zijn een nieuw product dat wordt aangeboden op Schiphol Logistics Park en zorgen voor een gevarieerd aanbod van logistieke ruimte dicht bij Schiphol."

Bovenop het energielabel A++ is het gebouw zo ontworpen dat het gehele dak voorzien kan worden van zonnepanelen. Daarmee kan het project op termijn eenvoudig omgezet worden naar 'all electric' waarbij, mede gezien het gebruik van ledverlichting in zowel de kantoren, in de bedrijfsruimte als op het buitenterrein, in belangrijke mate in de eigen elektriciteitsbehoefte kan worden voorzien. Verder worden materialen met een hoge isolatiewaarde gebruikt en wordt er luchtdicht gebouwd rond gevelopeningen en dak- en aansluitingen. Daarnaast is gestreefd naar een zo efficiënt mogelijk grondgebruik door de realisatie van een gebouwde parkeervoorziening.

Met de levering aan Durfort Vastgoed is de laatste kavel op Schiphol Logistics Park uitgegeven. Logistieke partijen kunnen nog grond voor nieuwbouw verwerven op het naastgelegen Schiphol Trade Park.