• Trudy Witteman

Lockforce voor een veilig gevoel

VIJFHUIZEN Inbrekers worden steeds slimmer. Lockforce Sloten- en Sleutelservice Haarlem en Meer heeft de naam nét iets slimmer te zijn. Vooruit denken, samen met de klant, om dieven voor te blijven. Het is een van de pluspunten van het nog jonge bedrijf.

Lockforce Sloten- en Sleutelservice is per 1 januari van dit jaar gestart. Het belangrijkste werkgebied is Haarlem en Haarlemmermeer. De drie pijlers van het bedrijf zijn: Kennis, Kwaliteit en Klantvriendelijkheid. Drie K's waar drie gezichten bij horen: Andrew Barker is het vriendelijke gezicht voor de (nieuwe) klanten, Camiel de Jongh bewaakt de kwaliteit en Peter Zomer is de man met de kennis met meer dan 20 jaar ervaring in slotenservice en de sleutelbranche. Hij bestuurt de grote bedrijfsbus en lost de problemen op. Er is geen slot dat voor Peter geheimen heeft. Van hem wordt gezegd dat hij elk slot open krijgt. En dat is een geruststellende gedachte. Of je nu je huis niet uit kunt of juist niet meer in kunt. Wat er ook gebeurd is en hoe de situatie ook is: Peter Zomer blijft de rust zelve, lost de problemen voor dat moment op en komt, indien gewenst, later geheel vrijblijvend terug om mee te denken over maatregelen die het pand optimaal moeten beveiligen. 

 

ATTENT ZIJN Een inbreker in je huis. Veel mensen hebben al slapeloze nachten bij alleen de gedachte eraan al. Niet alles heb je in de hand, erkent Zomer, maar wel kun je het een inbreker zo moeilijk mogelijk maken. "De kunst is jouw huis zichtbaar veiliger te hebben dan dat van de buren. Het dievengilde heeft altijd haast. Als inbrekers zien dat een huis goed beveiligd is gaan ze een deur verder. Door zelf attent te zijn kun je een hoop ellende voorkomen. Laat het huis er bewoond uitzien als je weggaat. Licht laten branden, tv aan, kopjes op tafel en vergeet niet de deur op het nachtslot te doen."

 

ANTI-KERNTREKBESLAG Lockforce is aangesloten bij de branche-organisatie NSSG (Nederlandse Sleutel en Sloten Gilde) en gecertificeerd voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Een kwaliteitskeurmerk dat aangeeft dat je huis op de juiste manier en met goedgekeurde sloten is beveiligd. Zomer: "Veel woningen hebben meerpuntssluitingen en zijn beveiligd volgens PKVW-norm, maar missen anti-kerntrekbeslag. Hierbij zit als het ware een huisje over de cilinder. Heb je dit beslag niet dan is het voor een inbreker niet zo moeilijk de complete cilinder, de kern, uit het slot te trekken en vervolgens de deur redelijk gemakkelijk te openen." Sinds een jaar is anti-kerntrekbeslag een voorwaarde voor het verkrijgen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

INNOVATIEF Het in Vijfhuizen gevestigde Lockforce is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar en werkt in een straal van zo'n 30 kilometer rondom de vestigingsplaats. Dit om lange aanrijtijden te voorkomen. Het bedrijf is innovatief, houdt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beveiligen in de gaten en deelt deze als tips met  klanten en volgers op de Facebookpagina. Ter kennismaking heeft Lockforce een veilig gevoel-aanbieding. Zie hiervoor de advertentie elders in deze krant. Lockforce is bereikbaar onder (023) 8200 224. Zie ook: www. lockforce.nl.