Lodon Has Fallen nieuw in CineMeerse

HOOFDDORP Deze week gaat London Has Fallen, de opvolger van het succesvolle Olympus has Fallen met onder meer Morgan Freeman, Aaron Eckhart en Gerard Butler, in première in CineMeerse.

London has Fallen is een bloedstollend actiespektakel met onder meer Morgan Freeman, Aaron Eckhart en Gerard Butler. Wanneer de Engelse premier onder verdachte omstandigheden dood wordt gevonden, gaan alle alarmbellen af. Zijn begrafenis blijkt de ideale plek om een aanslag te plegen en de wereld ligt plots in de handen van slechts drie personen: de president van de Verenigde Staten (Eckhart), zijn meest betrouwbare geheim agent (Butler) en een Engelse MI-6 agent (Charlotte Riley)

Geheim agent Mike Banning (Butler) wordt opgeroepen om naar London te komen voor de begrafenis van de Engelse premier. Een terroristische organisatie is van plan een aanslag te plegen op alle aanwezige wereldleiders om daarna de wereld over te nemen. Mike moet samen met de president van de Verenigde Staten en een Engelse MI-6 agent alles uit de kast trekken om de terroristen te stoppen. Wat volgt is een spectaculaire achtervolging door de straten van London. Lukt het Mike om de wereld te redden?

The Divergent Series: Allegiant

Vanaf woensdag 9 maart in CineMeerse. In het derde deel van The Divergent Series: Allegiant maken Tris en Four kennis met een hele nieuwe wereld die veel meer risico met zich meebrengt dan ooit tevoren.

In het derde deel van The Divergent Series: Allegiant maken Tris en Four kennis met een hele nieuwe wereld die veel meer risico met zich meebrengt dan ooit tevoren. Tris en Four proberen te ontsnappen aan de muur die hun scheidt van Chicago. Dit is de eerste keer dat ze buiten de muur komen en ze laten de enige stad achter die ze ooit hebben gekend.

Jonas Kaufmann: An Evening With Puccini

Maandag 7 maart presenteert CineMeerse de concertfilm Jonas Kaufmann: An Evening With Puccini. In deze gloednieuwe voorstelling zingt Kaufmann Puccini's grootste tenor-aria's, waaronder 'Nessun Dorma', samen met aria's en scènes uit Turandot, Tosca, Manon Lescaut en La Fanciulla del West.

Kaarten voor deze voorstelling kosten €17,00 per persoon. PlatinumPas-houders genieten van 10% korting op hun filmkaartje. Overige kortingen en acties zijn niet geldig.

Jonas Kaufmann: An Evening With Pucccini

Op 14 juni liep de Duitse tenor Jonas Kaufmann het podium op van La Scala in Milaan, het thuis van de Italiaanse opera, voor een van de meest langverwachte optredens van 2015. Het concert haalde nationaal het nieuws in Italië en er volgde vijf toegiften en 40 minuten applaus van publiek dat nog meer wilde.

Dit legendarische optreden is nu de focus van een nieuwe concertfilm geregisseerd door Brian Large en geproduceerd door Arts Alliance. Bioscooppubliek wereldwijd zal deze onvergetelijke gebeurtenis ervaren, en worden getrakteerd op een onthullende introductie tot Puccini - de man, de muzikant, de beroemdheid - verteld door Jonas en met zeldzame archiefbeelden.

Puccini's opera's bevatten enkele van de meest bekende melodieën in de klassieke muziek, en zijn populariteit onder zowel operafans als nieuwelingen is een bewijs van zijn blijvende aantrekkingskracht. Een voorbeeld is de iconische aria uit Turandot - 'Nessun Dorma'. Deze aria heeft een speciale plaats in Jonas zijn hart:

"Geen aria is zo geliefd als 'Nessun Dorma'. Het legendarische eerste concert van de Three Tenors vond slechts een paar dagen voor mijn eenentwintigste verjaardag plaats, en voor een lange tijd durfde ik zelf 'Nessun Dorma' niet te zingen, omdat ik zo onder de indruk was van de aria's magie en haar ongelooflijke aantrekkingskracht. Zelfs vandaag de dag, wanneer ik deze aria hoor en zing, krijg ik nog steeds kippenvel."

Kaufmann's stem wordt gevierd voor zijn expressieve kracht, feilloze techniek en veelzijdigheid, en hij heeft Puccini's rollen zijn hele carrière gezongen tot grote kritiek en publieke toejuiching. Maar het is niet alleen de stem die een echte opera ster maakt. Jonas heeft de zeldzame gave zichzelf volledig onder te dompelen in elke rol die hij zingt. Het resultaat? Enkele van de meest spannende en opwindende operavoorstellingen je ooit zult zien, ervaren als nooit tevoren op het grote scherm.