• Eigen foto
  • Een gezellig samenzijn voor sponsoren en organisatie Meerlive. Inzet: Martin Langeveld en Peter Shevtzoff.

    Eigen foto

Meerlive 2018 gaat lekker

HOOFDDORP Als onofficiële opening van het dakterras bij Restaurant Nozem aan de Concourslaan in Hoofddorp vond eind vorige week een Meerlive netwerkborrel plaats. Als gast van horecafamilie Hoenderdos, die recent dit fraaie etablissement opende, kwamen organisatie en sponsors van het 4-daagse muziekfeest bijeen voor een gezellig samenzijn. Waarbij de gastdames en -heren voor smakelijke hapjes en drankjes zorgde.

Early Bird kortingkaarten zaterdagavond De Meerlive-organisatie maakte eerder de line-up voor de komende editie (13 t/m 16 september) bekend en die blijkt een schot in de roos. Zowel bij de nog steeds groeiende groep sponsors als de bezoekers zijn de namen van de uitgenodigde artiesten met enthousiasme ontvangen.

Als voorzitter van de Meerlive Raad van Advies verklaarde Peter Shevtzoff: "Ook dit jaar bieden wij een programma met voor elk wat wils. Dat is de kracht van Meerlive! Vorig jaar hebben wij voor het eerst op een van de avonden een kleine toegangsprijs gevraagd. Dat was men niet gewend, maar wat we nu zien is dat iedereen het begrijpt. Als organisatie steken wij onze nek uit door het plaatsen van een grote, maar kostbare, Perfect Sky overkapping. Die zorgt er voor dat de bezoekers op alle vier de dagen geen last van eventuele regen of een hele scherpe zon hebben. Vorig jaar bewees die overkapping gelijk zijn waarde en nu snapt iedereen ons. Verder kiezen wij er ook dit jaar voor om die 'betaalde' avond in te vullen met een top line-up, waarvoor je met plezier entree betaalt. Overigens is de verkoop van die kaarten inmiddels via onze website al in volle gang en geven wij via de Early Bird een leuke korting voor wie snel reageert."

Sponsors welkom! Hij vervolgt: "Inmiddels blijkt Meerlive ook steeds meer sponsors aan te spreken. Natuurlijk zijn we supertrots op de trouwe kring bedrijven die ons Festival een warm hart toedragen, maar we komen ook in contact met steeds meer nieuwe ondernemers die zich bij die kring willen voegen. Meerlive leeft! Dat merk je iedere keer opnieuw wanneer je ondernemers spreekt. Waarbij ik gelijk opmerk dat er altijd meer bedrijven bij kunnen. Ondernemers die een bepaald idee hebben om klanten en/of personeel in het zonnetje te zetten via Meerlive, nodigen wij ook van harte uit om met ons mee te denken over de invulling van die plannen."

Alle contactgegevens daarvoor zijn te vinden op de website. Verder is Meerlive actief op Facebook en Twitter.

Inschrijving Meerlive Talent Award 2018 voor middelbare scholieren geopend Meerlive is meer dan een muziekfeest op het plein. Om die maatschappelijke functie meer inhoud te geven en een grote groep jonge mensen te interesseren voor het maken van en luisteren naar muziek, organiseert Meerlive voor de derde kleer in successie de Talent Award. Ook dit jaar deelt Poppodium Duycker in de organisatie van de muziekcompetitie voor middelbare scholieren, waarvan de inschrijving nog tot 14 juni geopend is.

Iedere middelbare scholier met enig muziektalent (van pop tot klassiek en meer) kan zich alleen of met een groepje (geen bands!) inschrijven. Dus ook voor wie op een beroepsopleiding zit, is er een mogelijkheid om deel te nemen. In principe zijn de betreffende scholen in Haarlemmermeer allemaal aangeschreven, maar wie net buiten de gemeentegrens op een middelbare school zit mag zich zeker aanmelden.

Gebeurt dat voor 14 juni, ding je mee naar een plek in de halve finale die 23 juni bij Poppodium Duycker gepland staat. Uit de daar uitgenodigde en optredende scholieren wordt door een vakjury een Top 8 gekozen. Deze artiesten mogen tijdens de Meerlive-zondag op het grote podium en voor publiek optreden. De beste kandidaat krijgt later die middag uit handen van Wolter Kroes de Meerlive Talent Award 2018 uitgereikt.