• Eigen foto
  • Eigen foto

Montea koopt voorlaatste beschikbare kavel op Schiphol Logistics Park

SCHIPHOL Montea en SADC (Schiphol Area Development Company) hebben onlangs een koopovereenkomst getekend voor een kavel van zo'n 21.500 vierkante meter op Schiphol Logistics Park. Op 12.000 vierkante meter van de kavel wordt een loods gebouwd, het onbebouwde deel wordt gebruikt om vrachtwagens te parkeren. Het nog te bouwen pand is ontworpen door Pauwert Architectuur.

Dit is de tweede ontwikkeling van Montea op Schiphol Logistics Park. Het logistieke centrum van Montea (1,5 hectare) is volop in bedrijf genomen door de huurders Thomsen Select en Milestone Logistics. Het nieuwe pand heeft hoge duurzaamheidsambities. Zo zullen er circulaire gevelpanelen en zonnepanelen worden aangebracht. Daarnaast is het pand gasloos.

LIGGING "Schiphol Logistics Park is een zeer centrale locatie zowel door de ligging naast Schiphol als ook de nabijheid van de grote steden", aldus Hylcke Okkinga, directeur van Montea. "Door een flexibel duurzaam pand met zeer veel parkeerruimte te ontwikkelen, geloven wij dat dit pand voor veel type gebruikers geschikt is."

 Ook Arnoud van der Wijk, projectmanager van SADC, is tevreden. "Wij zijn trots op dit state-of-the-art-ontwerp voor de tweede ontwikkeling van Montea op Schiphol Logistics Park. Dit bevestigt voor ons het vertrouwen in de logistieke markt rondom Schiphol."

VOORLAATSTE De kavel van Montea was de voorlaatste beschikbare kavel op Schiphol Logistics Park (totaal 50 hectare groot). De laatste beschikbare kavel van zo'n 2,2 hectare is gereserveerd. Logistieke partijen kunnen nog grond voor nieuwbouw verwerven op het naastgelegen Schiphol Trade Park.