• Jan Aukes

Nieuwe Hema al beetje zichtbaar: 'We zijn gewoon open'

Hoofddorp "Schijn bedriegt hier, absoluut. Het lijkt of alles overhoop ligt, maar niets is minder waar. De verkoop gaat gewoon door. Gewoon even langs de stofschotten doorlopen naar achteren en je kunt al een paar nieuwe afdelingen zien. Er zijn nieuwe stellingen, de verlichting is aangepast en sommige artikelen hebben een andere plek gekregen, zoals bijvoorbeeld onze wijnen", zegt Marco van der Weijden. Hij is, samen met zoons Kevin en Sven en het hele Hema-team, druk bezig alles in goede banen te leiden.

Hema Global. Hema Hoofddorp ondergaat op dit moment een metamorfose en dat is eigenlijk geen nieuws meer. Wie de afgelopen weken binnenliep bij de winkel op het Polderplein kon de verbouwingsactiviteiten niet missen. De renovatie vindt plaats in het kader van het overstappen op een nieuw concept: Hema Global. Shoppen wordt meer dan 'even iets kopen', het moet uitgroeien tot een 'experience'.

Marco van der Weijden: "Alle afdelingen krijgen dan hun eigen beleef-wereld. Je zoekt iets voor de kids? Dat vind je bij Kids-world. Damesmode? Het complete assortiment, inclusief accessoires, krijgt zijn eigen wereld. Hetzelfde geldt voor onze afdelingen sport, huis-en-tuin, enzovoort. Het is veel overzichtelijker en de klanten kunnen artikelen makkelijker combineren. Zeker als het gaat om mode is dat praktisch."

Mode terug Om ruimte te maken voor de ingrijpende verbouwing moest een deel van het assortiment even verhuizen naar een andere locatie. Zo kreeg de afdeling mode tijdelijk onderdak in het voormalige pand van Xenos. "Maar gelukkig verloopt alles goed op schema. Eind deze maand kan de mode al weer terugkeren naar het Polderplein. De Hema blijft overigens nog wel in het vroegere Xenos-pand aanwezig. Tot 30 september hebben we daar een He-markt en dat betekent dat de klant kan profiteren van leuke koopjes: hoogzomerartikelen en producten die buiten het nieuwe concept vallen gaan weg voor kleine prijsjes."

Horeca. Ook de afdeling horeca verdwijnt binnenkort achter de stofschotten. "Dat gebeurt op 16 augustus, na de bouwvakvakantie. Ja, de horeca is dan even uit beeld, maar komt heel mooi terug als Hema Keuken. Daar leggen we dan nog meer het accent op vers en duurzaam. Overigens, de snackcorner krijgt al voor die tijd een nieuwe plek. Wie ons kopje koffie niet wil missen, kan dan daar terecht."

Anja Maas