• Monique van Staaveren en Michel Eikelenboom met nieuwe huisstijl voor het 'oude' pand.

    Frans Tol

Nieuwe huisstijl makelaarshuijs Eikelenboom past bij deze tijd

HOOFDDORP Makelaarshuijs Eikelenboom is gevestigd in een oud pand uit 1901 in het centrum van Hoofddorp, maar beëdigd en gecertificeerd makelaar Michel Eikelenboom blijft het pand en de uitstraling van het kantoor verjongen en vernieuwen. “Op 1 maart zitten wij hier al weer 13 jaar en nadat wij in 2016 al intern verbouwd hebben, vonden wij het een goed idee om onze huisstijl aan te passen, om onze uitstraling naar buiten eens helemaal op te frissen.”

Dat aanpassen is ondere andere gedaan met een vernieuwde website waarbij enkele interviews met klanten centraal staan. Ook is er een nieuw logo, nieuw briefpapier en nieuwe visitekaartjes en natuurlijk nieuwe borden en wat zo meer. Deze week is het allemaal van start gegaan.

Michel Eikelenboom is een geboren Haarlemmer, maar groeide op in Aalsmeer. In de december editie van het blad Meer-Historie, een uitgave van de Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius, staat een artikel over de geschiedenis van het pand van het makelaarskantoor. Via de scheepsbouw en Schiphol ging Eikelenboom werken bij Woonzorg Nederland, een woningcorporatie gespecialiseerd in huisvesting van bejaarden, maar volgde ondertussen in de avonduren een makelaardij- en taxateursopleiding. Daardoor kon hij in januari 1997 bij Boonstra Heijmeijer in Haarlem gaan werken. “Ik heb in die tijd ook nog een jaar bij Vlieg gewerkt, ging weer terug naar Haarlem. Daar heb ik 2006 als zelfstandig makelaar dit kantoor over kunnen nemen dat toen een dependance van Boonstra Heijmeijer was. Eerst woonde loodgieter Prins in het pand, daarna fietsenmaker Sierk van Gorkum.”

“In de loop der jaren is het makelaarsvak wel sterk veranderd”, legt Eikelenboom uit. “De via de rechtbank beëdigde en 400 jaar lang beschermde titel ‘makelaar’ is afgeschaft. Jammer, want iemand die een eed heeft afgelegd kun je aanspreken op die eed. Nu is er een certificering-systeem waarbij je via bijscholing punten kunt halen, wat ook wel zo zijn voordelen heeft.”

Qua woningmarkt heeft de Hoofddorpse makelaar alle hoogtes en dalen al mee gemaakt, maar iedere periode is toch weer bijzonder. “Momenteel is er veel te weinig woningaanbod op de woningmarkt, waardoor de prijzen flink oplopen, kopers moeilijk kunnen aanhaken en ook niet doorstromen”, gaat Eikelenboom verder. Het einde van de grote prijsstijgingen lijkt echter wel voorbij.

“Bij het opstellen van taxatierapporten, zowel bij woning als bij commercieel onroerend goed, is ook nu alles gedigitaliseerde en vastgelegd waaronder bestemmingsplankaarten, bodemrapportages, funderingsview kaartjes, lijstjes met energiebesparende maatregelen, en uiteraard splitsingsaktes en dergelijke bij appartementen. De referenties moeten goed worden onderbouwd en uitgelegd waar het verschil in kwaliteit zit van de vierkante meters.”

Naast Michel Eikelenboom werkt ook Joyce Huurman in de buitendienst als gediplomeerd assistent makelaar. In de binnendienst werkt Michel’s vrouw Monique van Staaveren als commercieel medewerkster: zij doet ook de administratie en facturatie. Collega Annelies Ket doet ook de communicatie en werkt er als commercieel medewerkster binnendienst.

Makelaarshuijs Eikelenboom, Kruisweg 1023, 023-5616094 of via info@hetmakelaarshuijs.nl.
www.hetmakelaarshuijs.nl.