• Artien kwam op 5 jarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland en woont sinds 2005 in Hoofddorp.

    Rob Joore

Nieuwe salon voor Ambiance

HOOFDDORP Er waren bloemen, ballonnen, felicitaties, er werd een lint doorgeknipt en de rode loper was uitgerold: wie zaterdag 21 september langs het adres Hoofdweg-Oost 732 liep kon het niet missen: dit was de dag van de officiële opening van een nieuwe kapperszaak: Haarsalon Ambiance.

Anja Maas

VERHUIZING "Nee, nieuw is mijn bedrijf niet. Ambiance bestaat al 8 jaar. Alleen de locatie is veranderd." Armeen Artien- zijn roots liggen in Armenië - kwam op 5 jarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland en woont sinds 2005 in Hoofddorp. "Ik zeg altijd: ik ben hier niet geboren, maar beslist wel getogen."

Kapper worden en dan een eigen zaak hebben, het was al vroeg zijn droom. "Het leek me een leuk beroep. In 2011 ben ik begonnen. Eerst bij mijn ouders thuis, in de schuur. Mijn uitgangspunt was: mannen, vrouwen en kinderen prima haarverzorging bieden. Topresultaaat voor een kleine prijs."

Het bleek een gat in de markt en al snel moest Armeen op zoek naar een grotere ruimte. Hij vond die in Hoofddorp-Noord en in 2014 verhuisde hij met Haarsalon Ambiance, zoals zijn zaak inmiddels heette, naar de J.C. Beetslaan. "Best een mooie plek. Maar nu ben ik vijf jaar verder, mijn bedrijf groeit nog steeds, dus ik wilde wel iets zoeken in Hoofddorp-Centrum. Dat lukte hier aan de Hoofdweg, naast de winkel van Bakker Gerard. We hebben de ruimte – er was hier al eerder een kapsalon gevestigd – gerestyled en een eigen uitstraling gegeven: modern maar tegelijkertijd sfeervol. Het is niet voor niets Haarsalon Ambiance. Ik ben blij met het resultaat."

ERKEND LEERBEDRIJF Armeen heeft hier zijn droom, een eigen salon, waar kunnen maken. "Ik ben met Ambiance erkend als leerbedrijf voor kappers in opleiding. Leuk en een uitdaging om mensen die het vak aan het leren zijn te helpen met hun opleiding." Samen met zijn assistent Sam, en binnenkort ook nog een stagiaire, staat hij enthousiast voor zijn klanten klaar. "We bieden een totaalpakket. Alle haarbehandelingen: wassen, knippen, stylen, verven. Bij verven gebruiken we Smartbond, een uniek systeem van l'Oréal. Het beschermt en verstevigt het haar tijdens kleuren en ontkleuren . Smartbond kent drie componenten: twee gebruiken we bij de behandeling in onze salon, de derde is voor thuis. Verder epileren en verven we wenkbrauwen. En we verven wimpers. In het algemeen geldt dat we werken op afspraak, maar je kunt ook gewoon binnenlopen. Alleen kan het voorkomen dat je even moet wachten."

NAGELS Bij een mooie uitstraling horen mooie handen. "En daarom", vervolgt Armeen, "breiden we onze service uit met nagelverzorging. In oktober verwelkomen we in onze salon nagelstyliste Deirdre. Zo ga je niet alleen met een goed kapsel de deur uit, je mag ook je handen laten zien!"

CONTACT Haarsalon Ambiance,

Hoofdweg Oostzijde 732,

2132 BV Hoofddorp.

Tel. 06-41649951,

Mail:info@haarsalonambiance.nl.

Open: maaandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur.

.