Nieuws maken voor basisscholen

HAARLEMMERMEER In samenwerking met Pier K gaat MeerRadio voor basisscholen in Haarlemmermeer een lessenserie verzorgen op het gebied van 'radionieuws maken'. Lokaal nieuws verzamelen en interpreteren, radioprogramma's bedenken, presenteren én de grondbeginselen van radiotechniek zijn onderdelen van het programma. De lessenserie wordt opgenomen in het aanbod van Pier K en biedt een inspirerende kennismaking met de dynamische wereld van het nieuws maken bij een streekomroep.

MeerRadio zendt 7 dagen en 24 uur per dag radio uit. Muziek en cultuur, maar vooral ook heel veel lokaal nieuws. Omdat het uitsluitend nieuws uit Haarlemmermeer betreft, staat de lokale omroep dicht bij de bewoners. Oudere bewoners én jongere bewoners, zoals basisschoolleerlingen. Want nieuws 'van om de hoek', vanuit wijken en buurten, verenigingen en sportclubs waar je zélf op zit, dat raakt je het meest.

ALLES DRAAIT OM LOKAAL NIEUWS Hoe breng je dat nieuws? Waar moet je op letten? Hoe werkt een radiostudio? En wat is belangrijk als je een programma presenteert? Het wordt uit de doeken gedaan door de enthousiaste vrijwilligers van MeerRadio en door een 'oudgediende' van dat station: Moreen Pattiruhu, die eerder radio programma's presenteerde bij o.a. de Wereldomroep en Stad Radio Amsterdam en bij MeerRadio eindredacteur was van het MeerNieuws. Pattiruhu vormt met de oud-interim-directeur van MeerRadio, Bram van Uchelen, het samenwerkingsverband MeerDoc, dat o.a. uitvoering geeft aan educatieve projecten van de omroep.

De lessenserie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Marjolijn Sas van Pier K.

START Basisscholen kunnen vanaf half april de lessenreeks Maak nieuws bij MeerRadio boeken bij Pier K of via de website kunstencultuuropschool.nl

De lessenserie Maak nieuws bij MeerRadio verschijnt in het reguliere aanbod voor het Primair Onderwijs van Pier K voor het seizoen 2016/2017.