• Jakob Dekker

Nissan-dealer Hoeke klaar voor de toekomst

HOOFDDORP Om klaar te zijn voor de toekomst (ver)bouwt Nissan-dealer Hoeke al enige tijd het pand aan de Hoofddorpse Robijnlaan. "De showroom is al langer klaar en momenteel zijn we hard bezig met de garage, het magazijn, de werkplaatsreceptie en de ruimte voor het personeel", legt Patrick Hoeke uit.

Dat maakt dat de medewerkers van de werkplaatsreceptie tijdelijk voor een grote -tijdelijke- wand in de showroom zitten. "Wanneer we achter die wand de werkplaats hebben verbouwd, verplaatsen we die een meter of zeven naar achter. Daarmee ontstaat er een grotere showroom, maakt de werkplaatsreceptie daar deel uit van de showroom en kunnen alle klanten via de centrale ingang binnenkomen. Ze hoeven dan niet meer naar achter door te rijden om de auto voor onderhoud of herstel aan te bieden. Na het oprijden van het terrein de auto direct parkeren en links zien ze dan de grote centrale ingang.

Als onderdeel van de verbouwing verplaatsen we het magazijn, de ingang van de nachtleveringen en om de routing in de garage te verbeteren, zullen de acht (waren er zes-red.) bruggen anders geplaatst worden. De oude receptie wordt de ruimte voor het personeel. Er komt echt veel bij kijken, zeker omdat wij het allemaal duurzaam uit willen uitvoeren en zoveel mogelijk van de vrijkomende materialen weer hergebruiken. Waar mogelijk passen wij energiezuinige oplossingen toe. Uiteindelijk hopen we eind van het jaar alles voltooid te hebben. Dan zijn we met het pand ook helemaal klaar voor de uitdagende tijd die er aankomt", vervolgt de ondernemer.

Met het merk Nissan gaat het lekker. Momenteel is er op vrijwel ieder model wel een interessante actie-aanbieding. "Op nieuwe auto's -van Micra tot en met de X-Trail kunnen als gevolg van de WLTP de voordelen oplopen tot wel 3.000 euro. Uiteraard is dat afhankelijk van het gekozen model. Verder heeft de Nissan-importeur aangegeven dat bij tijdige bestelling wij de populaire 40 kWh versie van de volledig elektrische LEAF nog dit jaar kunnen leveren. Om dat nog interessanter te maken krijg je bij deze auto tijdelijk een laadtegoed van 1.000 euro en verder zijn er diverse inruilacties van kracht. Dus wie op zoek is naar een nieuwe en uit voorraad leverbare Nissan moet nu zeker even bij ons langskomen."

Tevens heeft de Nissan merkdealer momenteel keus uit circa 30 occasions, waarvan het merendeel van het huismerk. Die staan momenteel allemaal buiten, maar na voltooiing van de werkzaamheden zullen meerdere occasions ook een plek in de showroom krijgen.

Patrick: "Verder bieden we hier het totale Nissan bedrijfsautogamma en hebben straks in de werkplaats ook een speciale brug voor het snelle en bijpassende onderhoud. Net als bij de door ons aangeboden personenauto's kunnen wij op de bedrijfswagens een passende lease-aanbieding doen. Daarin hebben wij korte lijnen met de leasemaatschappij en kunnen dus letterlijk snel schakelen. Zeker in een tijd dat mensen en bedrijven meer kiezen voor gebruik boven eigendom is dat een belangrijke optie -ook voor Private Lease- om aan te kunnen bieden."