• NMCH

Nu ook Energiecafés in Lisserbroek en Nieuw-Vennep

HAARLEMMERMEER Na de Energiecafés in Hoofddorp worden er dit najaar ook bijeenkomsten georganiseerd in Nieuw-Vennep en Lisserbroek. Op woensdagavond 2 november is er een Energiecafé in Lisserbroek en op maandagavond 7 november kan men terecht in Nieuw-Vennep. Iedereen die wil weten hoe je eenvoudig en snel kunt besparen op je energierekening is van harte welkom.

WAAROM De Energiecafés worden georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid, en ondersteund door woningcorporatie Ymere. "Via gedragsmaatregelen en kleine aanpassingen in de woning valt er nog veel te besparen op de energierekening," aldus Arjanne Lagendijk, directeur van NMCX. "Na het organiseren van meerdere Energiecafés in Hoofddorp, gaan we nu in andere gebieden van Haarlemmermeer aan slag."

WAT IS ER TE DOEN Tijdens de Energiecafés krijgen zowel de aanwezige huurders als woningeigenaren tips om energie te besparen, en is er een informatiemarkt met onder andere een energiequiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Daarnaast worden er interessante presentaties gegeven.

Zo vertelt Andrea van de Graaf, oprichter van het lokale energiebedrijf Tegenstroom, bij beide Energiecafés over het belang van de overstap naar duurzame energie. Joost Valk, in het dagelijks leven architect, vertelt in Nieuw-Vennep over zijn ervaringen thuis en op het werk met de opwekking van elektriciteit en warmte van de zon; het levert veel meer op dan in eerste instantie wordt gedacht.

DE WATTSTRIJD Ook kan iedereen zich inschrijven voor de WATTstrijd. Tijdens de WATTstrijd gaan huishoudens de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk energie te besparen in een maand tijd. De WATTstrijd voor inwoners van Nieuw-Vennep en Lisserbroek zal starten op vrijdag 11 november. De winnaar krijgt een weekend aangeboden in Dwingeloo: met het hele gezin in een trekkershut op camping de Meistershof.

MEER INFORMATIE Voetbalvereniging Kagia aan de Kikkerbeetstraat 1 zet op 2 november vanaf 19.30 uur de deuren open voor het Energiecafé in Lisserbroek. Het Energiecafé in Nieuw-Vennep wordt op 7 november om 20 uur geopend door wethouder Duurzame ontwikkeling John Nederstigt en vindt plaats in Het OntmoetingsCentrum aan het Harmonieplein tussen 20 en 22 uur.