• SICCOPICTURES.COM

NVM Open Huizen Dag onverminderd populair

HAARLEMMERMEER De NVM Open Huizen Dag van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) blijft ook na het einde van de crisis veel bezoekers trekken. Zaterdag werden landelijk gezien ruim 135.000 bezoeken gebracht aan de deelnemende huizen, blijkt uit een bliksemenquête van de NVM. Een mooi resultaat. Ook in Haarlemmermeer was de Open Huizen dag een succes.

"Een zeer goed bezocht Open Huis", meldt makelaar Jeroen van den Boogaard. "De meeste deelnemers hadden 3 bezoekers maar ook 4, 5 en 7 kwam voor en een uitschieter naar 12! En verder was er op één huis direct een bieding." Ook bij Hier Makelaars is men tevreden. Dennis Cos: "Het Open Huis is goed verlopen, wij hadden doordat wij voor het open huis al veel woningen hadden verkocht, slechts 7 woningen meedraaien. Maandagochtend kregen wij reeds twee biedingen binnen en wellicht dat er nog meer volgt. Slechts één woning heeft geen kijkers gehad, de overige woningen is bezocht door gemiddeld 3 kijkers. Al met al dus een geslaagde dag."

In Hoofddorp was het niet anders. "Ons open huis was ook goed bezocht", vertelt Paul Israel van Meermklrs. "Eigenlijk zoals altijd wel met een paar goed bezochte woningen en ook wat tegenvallers. Twee uitschieters met 15 kijkers en twee met geen kijkers. Maandag gelijk al een paar biedingen binnen, onder meer op een woning die best courant is en al een aantal weken te koop stond. Het blijft mij altijd verbazen dat met een Open Huis dan ineens 15 kijkers komen en twee biedingen terwijl dat met reguliere bezichtigingen niet het geval is." Ook Michel van het Makelaarshuijs Eikelenboom is content. "Bij ons waren er geen deelnemers die geen bezoekers hebben gehad, dat is altijd fijn. Sommigen maar 1, maar toch. Het gemiddelde ligt net iets boven de 4 kijkers. Er zijn 3 uitschieters met 8, 9 en 11 kijkers. Ons kantoor was ook open en de laatste de woning met de meeste kijkers is ter plekke verkocht!"

Conclusie: ook in Haarlemmermeer is de Open Huizen Dag populair. Gemiddeld kregen verkopers zaterdag vier bezoekers over de vloer. Traditionele uitschieters waren de huizen die net op de markt zijn. En waar er in het verleden nog woningen waren die geen kijkers trokken, kwam dat zaterdag nauwelijks voor. Het bevestigt het beeld dat de woningmarkt weer aantrekt.