• e sfeer zat er goed in bij de ondernemers.

    Ton Hofstra Foto

'Omdenken' de nieuwe trend bij ondernemers Haarlemmermeer

HOOFDDORP Focus, tijd, durf en passie, zelfkennis, zelfvertrouwen, durven dromen. De plussen, maar zeker ook de minnen: daar draait het om als je vindt dat het tijd is om Een Andere Weg te gaan kiezen.

Anja Maas

Het is dinsdag 16 oktober en in het prachtig versierde auditorium van Courtyard by Marriott Amsterdam Airport opent Dick Hulsebosch, voorzitter van Ondernemend Hoofddorp, het congres dat zijn club samen met de Ondernemersvereniging Haarlemmermeer-Zuid voor de 8e keer organiseert. Zijn welkomstwoord is kort en bondig, want de regie van het programma is toevertrouwd aan twee unieke theatermannen: Rob en Emiel.

"En zij hebben recht op hun tijd. Dat is belangrijk bij ondernemen." Rob en Emiel treden op als dagvoorzitter en combineren geestige wijsheden met fantastische staaltjes magie en mindreading. "Heel verrassend, zo'n omlijsting. Erg leuk", zijn de unanieme reacties.

De sprekers van deze middag voldoen allemaal aan het thema: zij kozen voor omdenken en maakten een drastische carrièreswitch. Alexander Claus droomde van een surfhotel, maar zet nu het familiebedrijf voort. Lex Vonk was bankier en leidt nu AM Match. Richard Biesma, eerder in dienst bij de marechaussee en Holland Casino, is nu, samen met zijn vrouw, ondernemer. Ze exploiteren het Hoofddorpsch Friethuys. Marja Ruigrok verkocht haar eigen marketingbedrijf en is nu wethouder in Haarlemmermeer. Arthur van Dijk doorliep een zeer gevarieerde loopbaan voordat hij werd benoemd tot commissaris van de Koning. En Britta en Birgit vertellen waarom zij nu 'even niets doen met hun studies' en focussen op B & B Broodjes bij het NS-station in Nieuw-Vennep.

Het worden boeiende verhalen. Mét een flinke personal touch. En wie weet, draagt hun verhaal ertoe bij dat twijfelende toehoorders – 'wil ik nu wel of niet gewoon eens iets heel anders'- de knop omzetten en besluiten toch die Andere Weg te kiezen?

Het congres wordt afgesloten met een borrel in het Historisch Museum Haarlemmermeer en een walking dinner bij Claus. En dat walking dinner gaat soepel over in een talking dinner. Want zo hoort dat, bij een netwerkevenement.