• De deelnemers.

    Adamas
  • A-Point Groep sponsort Adamas met een Volkswagen Up.

    Adamas

Ondernemers laten zich opsluiten in Adamas Inloophuis

NIEUW-VENNEP Adamas Inloophuis houdt 22 maart de tweede editie van het social funding event The Lock Up. Twaalf ondernemers uit de regio laten zich tussen 09.00 uur en 18.00 uur vrijwillig opsluiten in het huis om zoveel mogelijk geld en goederen op te halen. A-Point Groep geeft een voorzet door een Volkswagen-Up ter beschikking te stellen voor het komende jaar.

De twaalf deelnemers komen uit Haarlemmermeer, Aalsmeer, Kaag en Braassem en Duin- en Bollenstreek. Onder andere Rik Balder (boekuwzending.nl), Monique Hulst (Hulst Herenmode), Esther van der Linden (Personal touch travel) uit Haarlemmermeer doen mee. Ze hebben de uitdaging aangenomen om via hun netwerk minimaal 15.000 euro per jaar voor 2019 en 2020 op te halen. De deelnemers laten zich vanaf 09.00 uur 'opsluiten' in het huis en gaan ieder in een eigen ruimte zijn of haar netwerk bellen om sponsoring in natura en in geld te vragen.

A-POINT GROEP "Als het 'het gezicht naar buiten' en verantwoordelijk voor sponsoring rijd ik ieder jaar rond de 11.000 kilometer voor Adamas, aldus Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis. Om te zorgen dit dat veilig, schoon en zuinig gebeurt, stelt A-point Groep uit Hoofddorp het komend jaar weer een mooie vijfdeurs Volkswagen Move up! beschikbaar. Een geste die Annelies zeer waardeert en het haar mogelijk maakt om ook de komende periode haar goede en dankbare werk voort te zetten. "Voor A-point past deze sponsoring prima binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen beleid van ons bedrijf. Verder gebruiken wij al vele jaren de alleszeggende pay-off 'Mensen maken het verschil', maar pasten dat voor deze auto aan in 'Met deze auto maakt A-point het verschil voor het Adamas Inloophuis", aldus Ton van der Horst, vestigingsmanager A-point Groep'. "En natuurlijk hopen we andere ondernemers in de regio hiermee te inspireren om gul te geven tijdens The Lock Up", lacht Van der Horst.

Het Adamas Inloophuis ontvangt een kleine subsidie van de overheid en is voor de rest afhankelijk van giften, sponsoren en jaarlijkse donaties van fondsen, bedrijven, serviceclubs en particulieren. Elk jaar is het weer een uitdaging om de begroting van 300.000 euro rond te krijgen. "Wat wij nodig hebben is simpelweg continuïteit van inkomsten. Omdat geven vaak een kwestie van gunnen is, kwamen we op het idee om ondernemers te vragen of zij hun netwerk willen inzetten om Adamas te ondersteunen." vervolgt Osinga. Voor meer informatie ziehttps://www.adamas-inloophuis.nl/the-lock-up.

Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten uit de hele regio van harte welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.500 bezoeken begeleiden.