• Jan Aukes
  • Jan Aukes
  • Jan Aukes
  • Jan Aukes
  • Jan Aukes
  • Jan Aukes
  • Jan Aukes
  • Jan Aukes
  • Jan Aukes

Ook Ondernemend Hoofddorp toostte op 2018

HOOFDDORP Blue Monday? Wet Monday was maandagavond 15 januari een betere benaming. Bezoekers van de nieuwjaarsreceptie van Ondernemend Hoofddorp hadden zwemvliezen nodig om Poppodium Duycker - dit jaar de locatie - te bereiken! Overigens liet niemand zich door het kletsnatte weer afschrikken. Het was gezellig druk bij Duycker, iets waaraan het Matthijs Stauttener JazzTrio en cateringbedrijf De Smaeck zeker een mooie bijdrage leverden.

"Een prima opkomst", constateerde voorzitter Dick Hulsebosch in zijn nieuwjaarspeech. En hij kwam tot nog een conclusie, namelijk dat er in Haarlemmermeer kennelijk veel goed gaat. "Maar als we dat zo willen houden, zijn er wel zaken die aandacht vragen. We gaan het laatste jaar in met de Ringvaart als onze noordelijke gemeentegrens. Vanaf 2019 is dat het Noordzeekanaal. Dat betekent dat Hoofddorp-centrum, toch al geconfronteerd met toenemende concurrentie, te maken krijgt met Sugar City, dat dan binnen de gemeentegrenzen ligt. Of gaat dat misschien toch niet door?" Hij sprak over de ontwikkelingen op de diverse bedrijventerreinen, de activiteitenagenda van Ondernemend Hoofddorp en de verwachte hechtere samenwerking met de Ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid. "En ik ontkom er niet aan om wederom iets te zeggen over Schiphol."

Natuurlijk geeft een internationale luchthaven naast de deur nadelen. "Maar de BV Nederland, en zeker ook Haarlemmermeer, draait zo goed vanwege de internationale verbindingen. Als die wegvallen, zakt onze economie flink in. Het Schiphol-debat is heftig, maar ik zeg, kijk naar het verminderen van hinder, niet van het aantal vluchten. Laten we ons inzetten om onze internationale positie te handhaven. Weet wat je hebt, want kwijt is kwijt."

Ondernemend Hoofddorp is er voor belangenbehartiging en netwerken en daarvoor was bij Duycker volop gelegenheid. Wethouder Ap Reinders (ondernemerschap) was aanwezig, samen met enkele fractievoorzitters. Er kon dus van alles worden aangekaart. Verder werd er flink genetwerkt. "Daarvoor is zo'n receptie prima", vertelde Carmen Meester, die zich onlangs had gemeld als nieuw lid. Zij won vorig jaar met haar bedrijf Espaňol y Más de ZP-Net Ondernemersprijs. "Ik heb een talenschool. Communicatie is heel belangrijk bij succesvol ondernemen. Kennis van vreemde talen hoort daar beslist bij."