• Peter Tijssen

Op de uitkijk: bezorger van online Picnic

Advertorial

HOOFDDORP Het is een bijbaan voor hem, maar wel een waar hij veel voldoening uit haalt. Daan Oolbekkink (19) uit Nieuw-Vennep brengt met veel plezier twee dagen per week boodschappen rond voor websuper Picnic. Niet alleen de wagentjes baren opzien, ook hijzelf krijgt veel aandacht. Daan mist namelijk vanaf zijn geboorte zijn linkeronderarm. "Kinderen hebben er veel vragen over, tonen interesse. En klanten reageren erg behulpzaam."

Eigenlijk solliciteerde Daan naar een baan om ouderen met computers te helpen, omdat dit perfect bij zijn hbo-studie ict paste. Het bedrijf was echter al voorzien. Bij Picnic zochten ze nog mensen, kreeg hij er te horen. Omdat Daan van autorijden houdt, maakte hij er meteen werk van. "Toen was ik al verkocht, en nu helemaal. Het is hartstikke leuk om te doen."

DRUKKER Na een tweedaagse training, waarbij hij alle facetten van de baan leerde, verdient hij sinds maart van dit jaar op donderdag en vrijdag een aardig zakcentje. De stijgende populariteit van Picnic merkt Daan maar al te goed. "In mijn beginperiode waren er ongeveer tien runners, inmiddels is dat het dubbele. Vandaag doen we honderd bezorgingen. Dat is een record."

Het besturen van de opvallende wagen was even wennen. Inmiddels voelt het vertrouwd. En de prothese die hij verplicht draagt in de auto, om bijvoorbeeld het knipperlicht te kunnen bedienen, was evengoed wennen. Liever heeft hij namelijk geen prothese. "Dan kan ik mijn dagelijkse leven beter invullen."

KLANTENCONTACT Erg leuk vindt Daan het contact met de klanten. Het zijn vooral kinderen die vragen hebben over het gemis van zijn onderarm. "Ze willen weten hoe ik dan de auto bestuur, en hoe het voelt om een hand te hebben. Heel vaak heb je wel een paar minuten voor een klein gesprekje. Na afloop geef ik ze een kleurplaat of een bellenblazer." Klanten reageren vooral behulpzaam. "Ze vragen bijvoorbeeld of ze de tasjes die ik til moeten overnemen. Heel vaak zeg ik: ik zet het zelf wel binnen. Ik heb de tasjes dan zo vast dat overgeven moeilijker is dan dat ik het zelf draag." Want de bezorger maakt van zijn handicap een geheim wapen. "Ik haak de tasjes eraan vast en kan de arm goed aanspannen." Op die manier kan Daan wel 30 kilo tillen. En anders is er altijd nog een steekkar.

De runner is inmiddels gevraagd om zelf nieuwe bezorgers te trainen. Dit lijkt hem 'hartstikke leuk': anderen op weg helpen doet hij graag. Zoals in algemene zin de collegialiteit binnen het Hoofddorpse team groot is. "De sfeer is erg goed, en veel collega's zijn van mijn leeftijd. We helpen elkaar bij het in- en uitladen van de wagen. Samen gaat het toch sneller. En op vrijdag eten we na de shift gezellig een pizza samen."

Download de app op picnic.nl en ontvang met de volgende kortingscode € 5,- korting op de eerste bestelling: HOOFD2AA