• Danny John, runner van het eerste uur bij Picnic Hoofddorp.

    Picnic

Op de uitkijk: de bezorger van supermarkt Picnic

Advertorial

HOOFDDORP Picnic begint ook in Hoofddorp vaste voet aan de grond te krijgen. De elektrische boodschappenwagentjes van de online supermarkt zijn steeds nadrukkelijker aanwezig in het straatbeeld. Waar ‘de melkboer van ‘21e eeuw’ bij de start van haar leveringen in Hoofddorp in april dit jaar nog met twee wagentjes de dagelijkse boodschappen bezorgde, rijden er nu al dagelijks acht vrolijk bestickerde wagentjes door het dorp.

 ´Lachende klanten, daar doe je het voor´

Een van de runners (zoals de chauffeurs worden genoemd) van het eerste uur is Danny John, geboren en getogen in Hoofddorp. ,,Ik ga in september studeren en was op zoek naar een tijdelijke baan. Via wat omzwervingen op Facebook kwam ik bij Picnic terecht. Ze zochten mensen voor hun nieuwe vestiging in Hoofddorp, dus ik besloot direct te solliciteren.” Eind april, na een tweedaagse inwerkperiode in Leiden waarin Danny met de elektrische bezorgwagentjes leerde rijden, ging het avontuur echt van start.

,,We hadden vier runners en twee wagentjes en besloten in duo’s te gaan rijden”, aldus Danny. Gevraagd wat het bezorgwerk zo leuk maakt zegt hij: ,,Weet je, ik heb nog nooit iemand zien lachen bij het doen van zijn dagelijkse boodschappen, terwijl wij alleen maar lachende klanten zien.” Over de mindere kanten moet Danny langer nadenken. Lachend: ,,Jeetje, wat een vraag. Mogelijk de kou? We hebben weliswaar verwarming aan boord, maar met het oog op het milieu gebruiken we die eigenlijk nooit. We hebben ‘m eigenlijk ook nog niet nodig gehad, misschien komende winter.”

TEAMLEIDER Inmiddels is Picnic drie maanden actief in Hoofddorp en is de vloot van elektrische bezorgautootjes verviervoudigd. Het aantal runners is zelfs vertienvoudigd, dat zijn er nu twintig. Danny zelf is nu teamleider en leidt in die rol nieuwe runners op: ,,Je moet voor dit werk wel een rijbewijs hebben, de meeste runners zijn tussen de 18 en 23 jaar. Het gros komt net als ik binnen om een leuk zakcentje te verdienen, maar de meesten vinden het zo leuk dat ze voorlopig nog wel even blijven. Momenteel hebben we er zeven in opleiding, maar er kunnen er altijd meer bij.”


STUDEREN EN WERKEN Een van die nieuwe runners zal op niet al te lange termijn Danny gaan vervangen als bezorger. De 21-jarige Hoofddorper gaat vanaf september aan Hogeschool Leiden de studie Human Resources Management volgen. ,,Ik wilde altijd al iets doen met het opleiden en trainen van mensen. Ik breng dat nu bij Picnic in de praktijk en ben er daar nog meer van overtuigd geraakt dat dit de richting is die ik op wil.” Danny kan de theorie direct in de praktijk gaan brengen, want hij blijft naast zijn studie bij Picnic aan het werk als trainer en opleider.

Download de app op picnic.nl en ontvang met de volgende kortingscode € 5,- korting op de eerste bestelling: HOOFD2AA

In deze video vertelt Danny John hoe zijn werkdag bij Picnic eruit ziet: