• Jeroen Boumeester.

    Peter Tijssen
  • ..

Op de uitkijk: wie spot Picnic-wagentjes?

Advertorial

Jeroen Boumeester gaat Picnic in Hoofddorp op de kaart zetten

HOOFDDOR Pas 23 jaar en nu al een indrukwekkende carrière achter de rug. Als Picnic’er van het eerste uur leidde Jeroen Boumeester diverse hubs van de in 2015 opgerichte online supermarkt. Nu is het tijd om Hoofddorp te veroveren. ,,Wacht maar af, binnen no time rennen ook hier de kinderen naar buiten als wij de straat inrijden.”

Als manager regelt hij alle faciliteiten in de hub en stuurt hij de runners - de bezorgers - aan. ,,Je moet goed het overzicht kunnen houden en innovatief denken. Ik ben contant bezig met de vraag: hoe kunnen we dingen aanpassen zodat alles nog beter loopt?” Jeroen kent het klappen van de zweep. In de zomer van 2015, toen de online supermarkt van start ging, begon hij als runner in Amersfoort, de bakermat van Picnic. In een mum van tijd klom hij op tot manager en in die rol heeft hij verschillende hubs van de grond gekregen. Nu is Hoofddorp aan de beurt.

WAGENTJES De hub heeft een klein kantoor en verder een grote loods met een koelcel. Tien elektrische wagentjes staan op te laden. Dat zullen er gauw meer worden. ,,Die wagentjes zijn echt een ding”, lacht Jeroen. ,,De Hoofddorpse overburen kwamen gelijk op dag één al nieuwsgierig vragen wat dat voor grappige karretjes zijn. In Rotterdam waren we zo bekend dat kinderen naar buiten renden als we de straat in reden. Dan hielpen ze ons met boodschappen sjouwen en soms, als we tijd hadden, mochten ze een stukje meerijden. De hub hing vol met kleurplaten van onze kleinste fans. Dat is toch te gek?”

BESTELLEN VIA APP Klanten kunnen tot 22.00 uur ’s avonds via de Picnic-app hun boodschappen bestellen. ,,Pas als alle bestellingen binnen zijn, worden ze doorgegeven aan de leveranciers. Zo weten we zeker dat alles vers is en we niks verspillen.” Consumenten kiezen bij het bestellen een bezorgtijdstip dat hen uitkomt. ,,Dit bezorgmoment van 20 minuten vinden klanten heel fijn”, merkt Jeroen. ,,Zo hoeven ze niet uren thuis te wachten: we bezorgen in een tijdvak van twintig minuten.”

MOOI TEAM Jeroen twijfelt er niet aan dat Picnic in Hoofddorp net zo populair zal worden als in andere steden. ,,Wacht maar, binnenkort zie je ons overal”, lacht hij. Hij wil zo snel mogelijk ook bij Hoofddorpers die nog op de wachtlijst staan kunnen bezorgen. Daarom is het zijn eerste prioriteit een mooi team van runners samen te stellen. ,,Er staan allemaal vette events op de planning om potentiële runners enthousiast te maken. Zo willen we scholieren helpen bij hun eindexamenstunt.”

FEESTJE ,,Picnic heeft een vibe van vrolijkheid en klantvriendelijkheid. Daar hamer ik ook op bij nieuwe runners. Het moet een feestje zijn als we langskomen.” Aan de andere kant heeft Jeroen zijn nieuwe personeel ook veel gezelligheid te bieden: drankje drinken na werk, pizza eten, potjes tafeltennis, het kan allemaal in de hub. ,,Enne… als je goed je best doet, kun je dus zomaar op je 23e manager zijn!”

Download de app op picnic.nl en ontvang met de volgende kortingscode € 5,- korting op de eerste bestelling: HOOFD2AA

Bekijk de video van Jeroen Boumeester: Jeroen Boumeester van Picnic in Hoofddorp