• Ria Meuleman

Open Huis bij Pedicure Praktijk Haarlemmermeer

NIEUW-VENNEP Kitty Jansen van Pedicure Praktijk Haarlemmermeer houdt zaterdag 13 januari van 11 tot 15 uur open huis. De praktijk bestaat 3 jaar en onlangs nam ze een mooie nieuwe praktijkruimte in gebruik. Naast informatie geven wil de pedicure/manicure de laagdrempeligheid benadrukken, om mensen met een bepaalde aandoening over hun schroom heen te helpen.

Jansen, lid van brancheorganisatie ProVoet, heeft praktijk aan huis. Aanvankelijk in een kamertje boven, maar nu in de verbouwde, voormalige garage bij haar huis. 'Het is zo fijn om een aparte ruimte te hebben en ideaal voor mensen die slecht ter been zijn, want die kunnen zo voor de deur parkeren'.

COSMETISCH Jansen begon in 2013 haar opleiding. 'Ik werkte administratief, maar wilde een andere kant op, met mijn handen iets voor mensen doen en toen mijn kleine wat ouder werd lukte dat.'

Na haar basisopleiding heeft Jansen zich gespecialiseerd in de diabetische voet en overige risicovoeten als spasmen en Parkinson, en in nagelreparatie en -regulatie en nagelbreuktechniek. Ook doet ze manicure, op natuurlijke nagels.

'Ik wil graag nieuwe modules volgen, want elk probleem brengt een eigen behandeling met zich mee. Zo is de oncologische voet een belangrijke aanvulling, en ook sportpedicure. De medische kant is fantastisch. Je helpt mensen van klachten en pijn af. Voeten moeten je toch de hele dag dragen en dan heb je flink last van iets simpels als een ingegroeide nagel.

OORZAKEN Op haar website geeft Jansen uitgebreid info over oorzaken van problemen en behandeltechnieken en -methodes. 'Ik kom van alles tegen. Verdikte nagels en verkleurde zijn niet alleen een cosmetisch probleem, maar schimmels kunnen voor diabeten zelfs gevaarlijk zijn. Ze zijn ook besmettelijk.'

ONTSPANNING 'Ik houd van het contact met mensen, het verhelpen van problemen en de mensen met een goed gevoel weg laten gaan. Ik begin met een scrub en een warm doekje. Zorg dat mensen lekker zitten, zodat het niet alleen een behandeling is, maar ook ontspanning. Tot besluit geef ik een korte voetmassage'.

Tijdens het open huis geeft Corien Sluymer van Voetreflexpraktijk Nieuw-Vennep een demo en vertelt over haar werk, dat een aanvulling is op het pedicurevak. Onder de bezoekers wordt een behandeling verloot. Bestaande en nieuwe cliënten van PPH krijgen korting op een afspraak, die tijdens het open huis wordt gemaakt.

PPHStrausslaan 41Nieuw-Vennep06-42725801. Meer info op www.pedicure-ph.nl.