• ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore

Open kampioenschap curling

NIEUW-VENNEP Voor het eerst wordt er in Nieuw-Vennep een open kampioenschap curling gehouden op de schaatsbaan gelegen bij De Rustende Jager voor het goede doel. Dit evenement is op zaterdagmiddag 26 maart.

Curling is een ijssport voor jong en oud. Een soort steen wordt over het ijs gegooid richting een cirkel, maar eigenlijk wordt deze geschoven omdat de steen niet loskomt van het ijs .Het komt met curling vooral neer op precisie en controle net zoals met bowlen.

ANDERS-IS-ANDERS René Enthoven, voorzitter van de Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852: "Op dinsdagavond komen we altijd samen en we wilden een keer een bijeenkomst anders-dan-anders in een winterse setting. Nico de Jong, de eigenaar van de schaatsbaan heeft ons toen een clinic curling gegeven." De deelnemers van de Rotaryclub waren allen zo enthousiast over deze Olympische Sport dat daarna spontaan besloten is een kampioenschap in Nieuw-Vennep te houden.

[

VOEDSELBANK "Een uniek evenement," volgens de Jong. "Het idee is om een laagdrempelige en ludieke activiteit te organiseren speciaal voor de Vennepse bevolking. De Rotary ondersteunt een aantal goede doelen. Een daarvan is de Voedselbank. De opbrengst van het kampioenschap zal  ten gunste daarvan zijn. Het is leuk om curling zelf een keer te ervaren en je helpt er gelijk een goed lokaal doel mee."

OP SCHOENEN Deelnemers kunnen zich opgeven per team van twee personen voor 50 euro. Ervaring is niet nodig. Zin om iets nieuws te leren en enthousiasme wel. Er wordt acht keer een partij gespeeld. Curling doe je overigens niet op schaatsen, maar op schoenen om het risico op uitglijden te voorkomen. Enthoven: "We hopen dat veertig teams zich aanmelden. Deze zullen het tegen elkaar opnemen. Curling heeft een wedstrijd-element. Er is  een leuke prijs voor het winnende team. Maar meedoen is belangrijker dan winnen," aldus Enthoven. Toeschouwers zijn ook van harte welkom. Op het eind van de dag zal Enthoven een cheque uitreiken aan de Hans de Bats, voorzitter van de Voedselbank.Opgeven kan tot enkele dagen van tevoren: event@rcl1852.com