• Melissa en Robert koesteren een grote liefde voor de cocktail.

    Eigen foto

Opening La Vitesse

HOOFDDORP Met de opening van La Vitesse in Hoofddorp realiseren Melissa Heijerman en Robert van Leeuwen een droom. De naam staat voor snelheid, maar ook voor vaart, dat verwijst naar de vestigingsplaats aan de Hoofdvaart (nr 718) én de ondernemers houden van gasgeven bij het neerzetten van feestjes.

In dat kader hebben zij al een goede band met de Cocktail Express Company Bob & Frank, die al langer op locatie actief is met cocktails, workshops, evenementenproducties en meer. Nu is er een vaste stek waar je terecht kunt voor een smakelijke cocktail of een ander drankje met een bijpassend hapje tegen een schappelijke prijs.

ZONDAGMIDDAGGEVOEL Robert vertelt: “La Vitesse klinkt Frans, elegant en heeft iets met de stijl van Moulin Rouge. Samen met discomuziek van vroeger en onze inrichting bepaalt dat de sfeer. Wat wij hier doen is de voor- en naborrel met heerlijke borrelhapjes, zoals een smaakvol kaasje, worstje, olijfje, smeerseltje, enz. Hoofdgerechten doen we bewust niet, daarvoor zijn in de directe omgeving voldoende verschillende restaurants. Wij sluiten niet uit dat wij af en toe bij een themadag die restaurants uitnodigen voor de hapjes bij onze drankjes. Wat wij hier willen bereiken is het zondagmiddaggevoel in de achtertuin, waar je samen geniet van een hapje en een drankje. Dus voor alle leeftijden en met een breed aanbod. Wij hebben bieren van Swinckels op de tap zoals Superieur, Cornet, Palm, Le Fort, La Trappe en een mooie selectie bieren op fles, betaalbare wijnen, likeuren, maar ook een oude stijl jenever. Wij kijken niet echt naar de merken, maar richten ons puur op de smaken. Die zijn bepalend voor ons palet, ook waar het gaat om koffie, thee en non-alcoholische dranken.”

LIEFDE VOOR COCKTAIL Melissa en Robert koesteren een grote liefde voor de cocktail. “Melissa heeft lange tijd samengewerkt met een Master Cocktailshaker en zelf heb ik op Aruba met veel Amerikanen gewerkt”, vervolgt Robert.

“Wij hebben een grote sortering dranken waar we uit kunnen kiezen, maar zoeken ook continu naar nieuwe dranken en mixmogelijkheden. Wij blijven leren, proeven, praten en vragen, om daarmee steeds nieuwe cocktails te maken. Je kunt je daarbij baseren op het weer, maar ook op de sfeer en de smaak. Laatst nam iemand een flesje uit Bonaire mee met een op cactus en limoen gebaseerde drank. Daar kun je iets tropisch van maken dat mooi past bij een zomerse temperatuur. Verder gaan we ook de markt op of bij lokale bedrijven langs voor specifieke, seizoensgebonden ingrediënten.”

SMAAKBELEVINGEN Wie een feestje (tot ruim 100 personen) wil geven kan bij La Vitesse terecht. Aanvullingen in de vorm van een barbecue, catering of foodtruck zijn daarbij zondermeer mogelijk. Nu de vaste locatie een feit is willen Melissa en Robert ook andere restauranthouders uitnodigen om dingen samen te doen en zo unieke smaakbelevingen te creëren. Feit is dat alles een betaalbare prijs heeft, om het ook voor iedereen bereikbaar te houden. La Vitesse is 365 dagen per jaar vanaf 15 uur open en sluit normaal om 24 uur, op donderdag om 1 uur ’s nachts en op vrijdag en zaterdag nog een uurtje later.