• Jan Aukes

Oreo en mango favoriet bij Bakker Gerard

HOOFDDORP Nog niet iedereen is ervan op de hoogte, maar Bakker Gerard is in de warmste maanden van het jaar in Hoofddorp hét adres voor het lekkerste schepijs. Er kan een keuze worden gemaakt uit maar liefst achttien smaken.

"Mijn eigen favorieten zijn kokos en Oreo-ijs", zegt bakker Gerard, die dit jaar een nieuwe ijsvitrine in gebruik heeft genomen om de keuzes nog overzichtelijker te presenteren.

"Het ijs wordt geleverd door Monte Pelmo uit Amsterdam. Met ambachtelijk Italiaans schepijs is de ijssalon eerder in diverse media uitgeroepen tot een van de beste ijssalons van Nederland."

Monte Pelmo bestaat sinds 1957 en is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Jordaan sinds 1966. De ijssalon levert niet alleen aan horeca, maar in de ijswinkel kan iederéén genieten van het heerlijke ijs. Het assortiment is dus ook gewoon verkrijgbaar aan de Hoofdweg in Hoofddorp.

Het resultaat is een divers aanbod met volle ijssmaken in de bakkerij aan de Hoofdweg 730-A. "Het meest populair zijn mango, malaga en Oreo. Maar ook de smaak pure chocolade, best machtig, is het proberen waard."

De bakker is in verband met het ijsaanbod elke dag, behalve op zondag, open tot 21.00 uur. "Tussen 19.00 en 20.00 uur houden we een happy hour, dan krijgt iedereen twee bolletjes ijs voor de prijs van één."

Het ijs is tot het najaar verkrijgbaar bij Bakker Gerard.