• Meerlanden

Pannenkoekenmix als bedankje voor 10 miljoen m3 groengas uit GFT

RIJSENHOUT De eerste bezoekers die op maandag hun grofvuil hebben gebracht naar de milieustraat in Haarlemmermeer zijn verrast met een gratis zakje pannenkoekenmix van Meerlanden.

Hiermee vieren de Meerlanden dat zij de productiemijlpaal heeft bereikt van 10.000.000 m3 groengas uit GFT. Op deze hoeveelheid gas kunnen maar liefst 750.000.000 pannenkoeken worden gebakken; genoeg voor heel Europa!

Als dank voor het scheiden van GFT hebben wethouders uit de aandeelhoudende gemeenten, Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden, én medewerkers van de milieustraten het pannenkoekenmeel, gemalen door de Hoofddorpse molen De Eersteling, uitgedeeld. De uitdeelactie duurt nog de hele week, zolang de voorraad strekt.

Ook Gert-Jan Klaasse Bos, de trotse manager van de Groene Energiefabriek van Meerlanden, was vandaag van de partij: "Onze vuilniswagens rijden op dit groengas, maar je kunt natuurlijk ook pannenkoeken bakken op het gas. De productie van 10 miljoen m3 groengas is een mooie mijlpaal voor onze fabriek. Omdat bewoners, gemeenten en wij dit samen voor elkaar hebben gekregen, willen wij de inwoners uit onze regio daarvoor belonen met iets lekkers, dat bovendien lokaal is geproduceerd. GFT is grondstof en met recht het Begin van iets moois."