• Ria Meuleman

Persoonlijke aandacht en advies op maat voor een stralende huid

NIEUW-VENNEP Schoonheidssalon Secrets of Beauty heeft alles onder één dak voor een stralende huid met persoonlijke aandacht en advies op maat. Naast de hoofdvestiging in Floriande in Hoofddorp opende eigenares Manja Kulk in augustus vorig jaar een tweede salon in Nieuw-Vennep.

Kulk is daarmee terug in Nieuw-Vennep, waar ze twintig jaar geleden een salon begon op de Venneperweg. Na nog een paar locaties, waaronder in de Sint Anthoniusstraat, verhuisde ze in 2008 naar Floriande, waar haar team inmiddels vijf medewerksters telt. De Vennepse vestiging van Secrets of Beauty zit in het pand van Sportcentrum Nieuw-Vennep in de Kopsstraat. 'Deze locatie kwam op mijn pad en ik heb die kans gegrepen. In Hoofddorp, met twee behandelkamers, was het heel vol. Nu hebben we er een kamer bij. Dit is ook leuk voor de Vennepse klanten die nu niet meer naar Hoofddorp hoeven komen. Ze vinden het fantastisch, dat ik terug ben'.

BOOST Secrets of Beauty is een schoonheidssalon gericht op het gelaat en de hals, met als specialisatie de huidverbetering. De vraag naar huidverbeterende behandelingen is volgens Kulk op dit moment het grootst. Helemaal in de winter willen mensen graag een oppepper voor hun doffe en droge huid, als peeling met fruitzuren en ook Microdermabrasie. Deze intensieve peeling met kristallen verwijdert dode huidcellen, geeft dieptereiniging en maakt de huid klaar om verzorgende producten beter op te kunnen nemen. 'Het geeft een betere doorbloeding, werkt heel goed bij rimpels en littekens en zorgt voor een zachtere huid. Net als bij Mesotherapie, waarbij een bepaalde vloeistof wordt ingebracht om meer vocht en vitaminen toe te dienen, geeft het 't beste resultaat om een kuur van vijf behandelingen te doen. In kuurverband zijn er ook aangepaste prijzen'. Bindweefselmassage geeft ook een boost. Deze massage met de handen, is puur huidverbeterend. 'Als heel fijn wordt ook een ledmasker ervaren met 70 rode ledlampjes'.

GEL NAGELLAK In Nieuw-Vennep rouleert Kulk met drie medewerksters met elk hun eigen specialisatie: Marlou Vogel, Sanne Bouthoorn en Naomi Weijgertse. Naast bovengenoemde behandelingen kunnen de klanten er terecht voor make-up. 'We gebruiken artikelen van LOOkX Skincare, een prachtig merk'.

Secrets of Beauty is tevens gespecialiseerd in permanente make-up als het verven van wenkbrauwen en wimpers. Op het vlak van epileren en harsen kan er ook gekozen worden voor IPL, een permanente ontharing via laseren. Verder worden er cosmetische voetbehandelingen gegeven, met onder andere scrubben en het verwijderen van lichte eeltvorming. Alleen in Hoofddorp kunnen klanten terecht voor O.P.I gel color lakken, nagellak, die wel twee weken blijft zitten. Bij beide salons zijn verzorgende en huidverbeterende artikelen en make-up te koop, evenals cadeaubonnen.

GEMELEERD Hoewel Secrets of Beauty voornamelijk door vrouwen wordt bezocht, komen er ook steeds meer mannen. Die worden zich meer en meer bewust van gezichtsverzorging, zien het nut ervan in. 'In al die jaren is er een grote verschuiving gekomen. Het is nu gemêleerd, van 15 tot 85-jarigen. Het is ook echt leuk om mannen te behandelen'.

Niet alle behandelingen worden in Nieuw-Vennep gedaan, maar Kulk weet uit ervaring, dat als klanten graag iets willen, ze daarvoor ook wel naar Hoofddorp willen gaan. 'Maar voor de toekomst zit het er wel in voor Nieuw-Vennep, dat alle behandelingen ook daar plaats kunnen vinden.

De openingstijden zijn ruim. Zes dagen per week vanaf 9.00 uur. Van maandag tot en met donderdag tot 21.30 uur, op vrijdagavond niet en op zaterdag tot 15.00 uur (Nieuw-Vennep) en 17.00 uur (Hoofddorp). In Nieuw-Vennep gaat het vooralsnog alleen op afspraak.

TROTS Bij Secrets of Beauty is iedereen welkom. Het is laagdrempelig en prettig toegankelijk. 'Ik vind het na twintig jaar nog steeds erg leuk. Ik heb ook zo'n leuk team, met in Hoofddorp ook Bonita Ringelberg en Lisa Conijn. Ik ben echt trots op mijn meiden'.

Secrets of Beauty, F. B. Koenlaan 126, Hoofddorp en Kopsstraat 1, Nieuw-Vennep. Afspraken kunnen worden gemaakt via 023 5618716 en www.secretsofbeauty.nl.