• Jan Aukes

Pierrot-bloemen verpakt in exclusief Franz Bodner-papier

HOOFDDORP "Het is creatief en kunstzinnig tegelijk. Koop je bij ons een mooi boeket, dan doen we daar een speciale verpakking omheen: inpakpapier ontworpen door kunstenaar Franz Bodner. Dan mag je aankoop extra gezien worden!"

Pieter Kant, eigenaar van bloemenstudio Pierrot in winkelcentrum Toolenburg, en beeldend kunstenaar Franz Bodner - wie kent hem niet? - hebben de handen ineen geslagen voor een unieke actie: wie vanaf 1 maart iets koopt bij Pierrot, krijgt dat verpakt in papier dat door Franz speciaal voor Pierrot is ontworpen. "Het is een ontwerp uit de Line Up-serie van Franz", legt Pieter uit. "Een witte ondergrond met zwarte lijnen, vrolijke vogels, katten en bloemen, en hier en daar een rood accent. En natuurlijk zie je onze naam, Pierrot, de clown met de traan, die ook altijd in zwart-wit wordt uitgebeeld."

KUNSTWERKEN Pieter en Franz bundelden hun krachten al eens eerder. "Ja", zegt Pieter. "Toen we met Pierrot het 25-jarig bestaan vierden, nu bijna 6 jaar geleden, heeft Franz een maand lang bloemrijke kunstwerken in onze winkel geëxposeerd. Daaraan was een jubileumactie gekoppeld, die een groot succes was. Vandaar dat ik, toen ik zat te broeden op ideeën voor een voorjaarsactie, direct aan Franz dacht. Die ging meteen enthousiast aan de slag. Resultaat: een prachtig ontwerp in de stijl van de Line Up-serie. De symbolen op het papier zijn bruikbaar voor alle gelegenheden, ze zijn ingetogen en vrolijk tegelijk. Het past naadloos bij de topkwaliteit van onze bloemen en boeketten."

De officiële begindatum is, zoals Pieter al zei, vrijdag 1 maart. "En vanzelfsprekend willen Franz en ik die niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We komen met een leuke klantenactie, namelijk Loterij Saartje. Saartje is een kunstzinnige kip, die Franz exclusief voor Pierrot heeft beschilderd in de Line Up-stijl. Ze meet circa 25 bij 27 centimeter en heeft een verkoopwaarde van 595 euro."

GROTE COLLECTIE Meedoen is simpel. "Iedereen die tijdens de actieweken - tussen 1 maart en 13 april - bij ons iets koopt kan meedoen. Wat je koopt, maakt niet uit. Losse bloemen, een boeket, planten of een mooi accessoire; we hebben een grote collectie, alles mag. Je hoeft ook geen minimum bedrag te besteden, elke aankoop geldt. Bij de kassa krijg je een kaartje, waarop je enkele gegevens moet invullen, want anders kunnen we je, als je wint, niet bereiken. Die kaartjes gaan in een grote bus en op 13 april trekken we de winnaar. En die mag onze Saar mee naar huis nemen. Overigens, dat wil ik niet vergeten, Franz exposeert bij ons tijdens de actieperiode ook met andere Line Up-objecten. Nog een reden om even bij ons binnen te lopen. Dan kun je meteen 'onze Saar' bewonderen. Ze is een unieke kip waar je best een beetje verliefd op kunt worden. Voor deze actie geldt dan ook: wees er als de kippen bij."

Bloemenstudio Pierrot is te vinden aan de Markenburg 69 in winkelcentrum Toolenburg. Meer informatie: 023-5628313. Meer informatie over Franz Bodner is te vinden via www.franzbodner.com.

Anja Maas