• Albert Heijn
  • Albert Heijn
  • Albert Heijn
  • Albert Heijn

Plasticvrije groente en fruit in supermarkt in Hoofddorp

HOOFDDORP In de vestiging van supermarkt Albert Heijn aan het Genderenplein in Hoofddorp vindt sinds vandaag een bijzondere proef plaats. De Zaanse grootgrutter wil de hoeveelheid plastic verpakkingen terugdringen en daarom liggen op de groente- en fruitafdeling vanaf vandaag honderd producten zonder plastic omhulsel. 

'Verpakkingen hebben een functie', zo schrijft Albert Heijn op haar website over de proef. 'Ze zijn belangrijk voor de houdbaarheid en kwaliteit van producten en voorkomen voedselverspilling. Sommige groenten blijven langer goed in plastic en portieverpakkingen zijn handig voor kleine huishoudens. De verpakking voorkomt dan voedselverspilling en levert daardoor milieuwinst op.'

ERGEREN Toch wil de supermarktketen de hoeveelheid gebruikt plastic graag terugbrengen. Niet alleen vanuit milieu-oogpunt, maar ook omdat veel klanten zich ergeren aan plastic verpakkingen. "Vooral bij groente en fruit vragen veel klanten zich af of de plasticverpakking echt nodig is", aldus CEO Marit van Egmond. 

Daarom is het bedrijf nu een proef begonnen in Hoofddorp. Op de groente- en fruitafdeling in de winkel op het Genderenplein zijn van vandaag tot en met zondag 28 april meer dan 100 ongekoelde plasticvrije biologische en niet-biologische producten te koop zoals bospeen, cherrytomaten, verspakketten, slasoorten, broccoli, bleekselderij en fruit als sinaasappelen, peren, appels en mango.