Postcode Kanjerprijs valt in Binderstraat

NIEUW-VENNEP Voor bewoners van de Binderstraat in Nieuw-Vennep met postcode 2151 BJ krijgt 2016 een vliegende start. Gaston Starreveld van de Postcode Loterij verraste hen op 1 januari. Hij kwam het nieuws brengen dat op hun postcode een Kanjerprijs van 1 miljoen euro is gevallen. 15 winnaars verdelen met elkaar deze prijs. Zij winnen bedragen die uiteenlopen van 36.111,11 euro tot 155.555,56 euro. Vorig jaar viel op nieuwjaarsdag ook al 1 miljoen euro in Nieuw-Vennep. De gelukkige postcode was toen 2152 LK.

Op RTL4 is rond 18.10 uur te zien hoe Gaston de winnaars van postcode 2151 BJ in Nieuw-Vennep verrast met hun prijs. Het is de tweede keer vandaag dat Noord-Holland in de prijzen valt, eerder reikte Gaston ook al een Kanjerprijs uit van 1 miljoen euro in Edam. In totaal verdeelt de Postcode Loterij op nieuwjaarsdag de PostcodeKanjer van 49,9 miljoen euro: 6 x 1 miljoen euro en 1 x 43,9 miljoen euro. Gedurende de dag worden op RTL4 alle winnende postcodes bekendgemaakt. Rond 22.00 uur is de ontknoping tijdens de speciale live-uitzending van RTL Boulevard: dan wordt duidelijk waar de Kanjer van 43,9 miljoen euro valt.

Inwoners van Nieuw-Vennep in postcode 2151 BJ delen een Kanjerprijs van 1 miljoen euro met hun buren uit dezelfde postcode die ook meespelen in de decembertrekking van de Postcode Loterij. De verdeling is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de postcode en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelde in het afgelopen jaar, hoe meer Kanjerpunten, hoe groter het aandeel in de prijs.

Dit is de 20ste keer dat de PostcodeKanjer op nieuwjaarsdag is uitgereikt, de allereerste viel op nieuwjaarsdag in 1997 in Ohé en Laak.

Naast deze miljoenenprijzen wonnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto's, musicalkaarten en cadeaubonnen in de decembertrekking van de Postcode Loterij. Deze uitslagen zijn vanaf 8 januari terug te vinden op www.postcodeloterij.nl.