Prima start voor Buitenleven

HOOFDDORP Liefhebbers van het buitenleven in de tuin en/of op het terras, hebben er een nieuw adres bij gekregen. Met dank aan Arie en Rina Nieuwenhuis, want aan de IJweg 1338 presenteren zij onder de naam Nieuwenhuis Buitenleven een fraai aanbod aan diverse soorten tuinhout, sierbestrating, blokhutten, overkappingen, tuinverlichting en tuinmeubels. Voor allerlei inspirerende ideeën is er een showtuin.

Hij moet er zelf nog even aan wennen, aan zijn nieuwe werkomgeving. En dat is niet zo verwonderlijk. Want na bijna 20 jaar werkzaam te zijn geweest in het tuincentrum dat bekendheid kreeg onder de naam GroenRijk, heeft Arie Nieuwenhuis (met zijn vrouw Rina) besloten een nieuwe weg in te slaan. En daarom staat hij nu, met heel veel enthousiasme en met een team aan deskundige medewerkers, tussen een overzichtelijk opgesteld assortiment tuinaccessoires. Meer in het midden staan de tuinmeubelen, langs de lange wand is ruimte gemaakt voor een aantal veranda's, tuinoverkappingen en tuinhuisjes annex blokhutten. Er is een speciale hoek ingericht voor tuinverlichting en tuingereedschappen, er is een grote keus uit tuinhout (dat desgewenst op maat gezaagd kan worden) en buiten vindt de tuinliefhebber een grote keus aan sierbestrating.

"Van generalist naar specialist", vat hij de metamorfose samen die de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden. Van de in totaal 11.000 vierkante meter is nu 8.800 vierkante meter in gebruik door Ranzijn, de overige 2.200 is helemaal ingericht voor het nieuwe concept waarmee Nieuwenhuis Buitenleven vorige week is gestart.

Op het goede moment blijkbaar en met de juiste invulling, want het werd een heel druk bezocht eerste paasweekend voor Arie Nieuwenhuis en zijn medewerkers die daar best wel trots op is. Maar hij blijft er ook nuchter onder. "Als dit weekend maatgevend is voor de komende jaren, dan ziet de toekomst er zonnig uit voor Nieuwenhuis Buitenleven. En om die zon - daar gaat het toch om. Daar willen we allemaal optimaal van kunnen genieten en daar kan Nieuwenhuis Buitenleven een belangrijke bijdrage aan leveren. Of het nu gaat om de juiste ingrediënten of om advies voor een tuinontwerp. We werken met meerdere hoveniers samen die vervolgens voor hun materialen bij ons terecht kunnen. Wie graag met zijn of haar eigen hovenier wil komen kijken - u bent van harte welkom. Zoals iedereen van harte welkom is om vrijblijvend een bezoek te brengen aan Nieuwenhuis Buitenleven, een bedrijf helemaal vol tuin."

Voor meer informatie: www.nieuwenhuisbuitenleven.nl