Profile Van der Kolk naar Hoofddorp

HOOFDDORP Nadat vijf jaar geleden voor hen een droom werkelijkheid werd hebben Albert en Brenda van der Kolk met de start in Hoofddorp van hun tweede fietsenwinkel een nieuw hoofdstuk aan die droom toegevoegd. Een winkel op een locatie met een lange fietshistorie.

De fietsenzaak is gevestigd aan de Hoofdweg-Westzijde 659, nabij de Burgemeester Pabstlaan. Het is het pand waarin een lange reeks van jaren, tot het faillissement in oktober vorig jaar, Brandt de Fietsgigant was gevestigd.

Vijf jaar na dato een tweede winkel. Dat hadden Albert en Brenda van der Kolk niet durven dromen toen zij per 1 maart 2011 Evers Tweewielers in Badhoevedorp overnamen. "Na vijf jaar succesvol ondernemen waren wij toe aan een nieuwe uitdaging", verklaren zij de grote stap. Dat hun tweede fietsenwinkel onlangs juist in Hoofddorp de deuren heeft geopend is niet zonder reden. "Steeds meer mensen uit Hoofddorp kwamen naar onze zaak in Badhoevedorp. Omdat ze service en kwaliteit missen, vertelden ze ons. Zoiets zet je aan het denken. Waar wij voor staan is, naast kwaliteit en service, ook dat stapje extra voor een klant, vertrouwen en gemoedelijkheid. Mensen noemen ons, in de goede zin van het woord, een dorpse fietsenmaker. Waar je bij wijze van spreken die nieuwe band morgen mag komen betalen omdat je je geld vergeten bent. Dat gaan wij in Hoofddorp voortzetten."

NIEUW CONCEPT Fietsspecialist Van der Kolk is aangesloten bij de Profile-organisatie. Vakmanschap staat voorop, er wordt met liefde voor het vak gewerkt. Daarom ook wordt in Hoofddorp een nieuw concept toegepast: een open werkplaats, midden in de winkel. "Repareren vinden wij net zo belangrijk als het verkopen van een nieuwe fiets. Iedereen mag zien hoe wij werken." Fonkelnieuw is ook de 'Pechpas voor scholieren'. Albert: "Veel kinderen uit Badhoevedorp gaan op de fiets naar een middelbare school in Hoofddorp. Zij kunnen zich aanmelden voor een pechpas voor fietshulp onderweg. Wie met pech komt te staan belt ons. Wij brengen een leenfiets en repareren de eigen fiets die de volgende dag op de gewenste locatie klaar staat. De pas is gratis, de service ook."

Profile Albert van der Kolk verkoopt, repareert en onderhoudt elk merk fiets. Ook elektrische fietsen. Tevens kan men er terecht voor onderdelen, accessoires en regenkleding. Net als voor verkoop en onderhoud van skies en schaatsen. Bij de geboorte van de nieuwe zaak geen beschuit met muisjes, maar wel in beide zaken een spetterende aanbieding: 2 buiten - en 2 binnenbanden van topkwaliteit in de maat 28x1 5/8x1 3/8 van 89,50 voor 49,50. Inclusief montage.

De opening van de nieuwe zaak wordt op zaterdag 6 februari van 16 tot 17.30 uur gevierd met een hapje en een drankje. "Wie wil komen kennismaken is van harte welkom. Graag laten wij onze nieuwe zaak zien", zeggen Albert en Brenda trots.