• pr

Scheidingsplanner aan de Boslaan 4: Ik overweeg te scheiden, en nu?

HOOFDDORP Als u gaat scheiden komt er veel op u af. Een moeilijke en onzekere periode. Naast het verwerken van alle emoties zijn er 3 belangrijke pijlers bij een echtscheiding. U dient een ouderschapsplan te maken (uiteraard alleen als er kinderen zijn), er moet een convenant worden opgesteld en de financiën dienen goed geregeld te worden. Denk hierbij aan alimentatie, hypotheek, (partner)pensioen, lopende polissen en kapitaalverzekeringen. Goede financiële kennis bij diegene die de scheiding begeleidt is zeer welkom.


De financiële paragraaf uit het convenant is vaak het onderdeel dat het meest complex is. En ook het onderdeel waar de meeste ruzies uit voortkomen. Als alle aspecten van de financiën duidelijk zijn en u de consequenties van de keuzes begrijpt, is het een stuk makkelijker om de verdere scheiding samen en in goed overleg te regelen. Onze ervaring leert dat scheidingen die in gezamenlijk overleg worden afgewikkeld, soepeler verlopen. Maar ook dat beide partners na afloop met een prettiger gevoel op het scheidingstraject terugkijken en de scheiding beter kunnen afsluiten.

UITVOERBAAR CONVENANT Het is van groot belang dat de afspraken die gemaakt worden ook uitvoerbaar zijn. Denk je alles geregeld te hebben, kom je erachter dat de bank niet wil meewerken en het echtscheidingsconvenant niet uitvoerbaar is. Wees gerust, u bent niet de enige die dit overkomt. In de praktijk blijkt dat veel scheidingsbemiddelaars, advocaten en mediators veel tijd besteden aan het scheidingstraject en te weinig tijd besteden aan de financiële consequenties bij echtscheiding. Vaak zie je dan ook nog in een convenant een verwijzing staan dat je het convenant financieel en fiscaal moet laten toetsen. Wat nu als het convenant niet uitvoerbaar is? Denkt u eindelijk klaar te zijn met het echtscheidingstraject en dan kunt u weer terug om tafel met elkaar.

BELASTINGDIENST Loopt de relatie op de klippen, dan zijn belasting en toeslagen vaak het laatste waar u aan denkt. De meeste fouten doen zich voor met de hypotheekrente en de kinderopvangtoeslag. Onlangs kwam in het nieuws dat scheidende stellen de aangifte vaak verkeerd invullen. Er wordt bijvoorbeeld meer hypotheekrente afgetrokken dan het eigendomsdeel van de woning of betaalde hypotheekrente wordt door één van de ex-partners als alimentatie in aftrek gebracht zonder dat daar schriftelijke afspraken over zijn gemaakt. Dit leidt vaak tot naheffingen van honderden tot zelfs duizenden euro's.

Samen, met oog voor de toekomst
Zeker als er kinderen betrokken zijn bij de echtscheiding is het van belang dat u er samen uitkomt. Met aandacht voor de belangen van beide partijen zorgt Birgit van Greunsven van de Scheidingsplanner Haarlemmermeer voor maatwerk voor de lange termijn. Zij is gespecialiseerd in de financiële afwikkeling van een scheiding. U wordt geholpen met het ouderschapsplan, het convenant wordt opgesteld inclusief de kinder- en/of partneralimentatie en er wordt gekeken naar alle financiële/fiscale en juridische consequenties. In het juridische kader is tevens een samenwerking met Avis Van Riel Advocaten en Mediation. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u een nieuwe start maken.

De Scheidingsplanner is gevestigd aan de Boslaan 4 in Hoofddorp. U kunt Birgit van Greunsven bereiken via
023 – 205 20 10 of bezoek de website www.scheidingsplannerhaarlemmermeer.nl.